Spejlbillede NORD i PixlArt i Østervrå

Spejlbillede NORD i PixlArt i Østervrå

24. november 2017 - kl. 11:56 - af

Når regionens Udvalg for Infrastruktur, Klima, Kultur og Miljø mødes næste gang den 30. november, ser det ud til, at der er milde økonomiske gaver at uddele.

I november 2016 godkendte Regionsrådet ”Udkast til revision af Kulturplan 2015-18, forslag til fokusområder 2017-18”. Her blev det besluttet at afsætte 1 mio. kr. til Kulturpulje 2017 med overskrifterne ”Kulturen som medspiller” og ”Sammenhængskraft og nyskabelse”. Det foreslås nu tillige at supplere dette beløb med ubrugte momsmidler på 67.000 kr.

Det indstilles til det forestående møde, at udvalget drøfter udmøntning af Kulturpulje 2017 og over for Forretningsudvalg og Regionsråd indstiller at støtte syv ansøgninger med i alt 1.067.000 kr. fra Kulturpulje 2017.

Kulturpuljen støtter i 2017 projekter inden for to fokusområder: Fokusområde 1: Kulturen som medspiller
Herunder støttes projekter, der udvikler og afprøver nye modeller for samarbejde mellem kulturlivets aktører og det (lokal)samfund, den kommune og den region, som de er en del af. Det kan f.eks. ske ved at

bringe kulturlivets kulturelle, kunstneriske og kreative ressourcer i spil i forhold til udvikling af det omgivende samfund, styrke og ny-iscenesætte kulturaktører – store som små – gennem nye samarbejder og nye opgaver i en dialog med lokalsamfundet, det offentlige og det private samt synliggøre kunst og kultur hos nye målgrupper og bidrage til udvikling og vækst.

Fokusområde 2: Sammenhængskraft og nyskabelse. Her støttes projekter, der udvikler eksisterende forpligtende og udviklingsorienterede netværk/samarbejder mellem kulturlivets aktører eller stimulerer til etablering af nye samarbejder. Formålet med dette er at skabe nye kulturtilbud og nye, innovative faglige miljøer.

Der kan som udgangspunkt ikke søges til fysiske anlægsudgifter, sportsarrangementer, studierejser samt udgivelser af bøger eller musik.

Vurderingskriterier og projekter
Projekter vurderes grundlæggende på, i hvor høj grad de kan tænke nyt inden for puljens fokusområder, der er beskrevet herover. Herudover vurderes projekterne på nyhedsværdi, nye samarbejder, en vis geografisk spredning, internationalt perspektiv og effekt.

Blandt de emner, som tænkes økonomisk ”belønnet” er ”Spejlbillede NORD” hos PixlArt i Østervrå, som forventeligt kan påregne en økonomisk håndsrækning på 220.000 kr. til et samskabende kunstprojekt, der gennem borgerinddragende workshops og læringsforløb, vil bruge kunsten som afsæt for fortællingen om livet i 11 nordjyske landsbyer. Deltagerne får tilbud om at gennemgå et 4 måneders læringsforløb inden for billed- og filmmediet. I forlængelse af dette skabes en udstilling hvert sted og en samlet udstilling hos PixlArt.

Et andet projekt, som forventes at komme i betragtning, er ”Originalt/Regionalt” i Det Musiske Hus i Frederikshavn. 240.000 kr. tiltænkes et bredt netværk af nordjyske spillesteder, som vil forbedre mulighederne for, at nordjyske professionelle musikere og talenter kommer ud at spille på scenerne i Nordjylland. Dette gøres bl.a. ved at sætte nordjyske sangskrivere/komponister sammen med nordjyske talenter på scenen. På den måde stimuleres musikmiljøet i Nordjylland i form af både talenter, etablerede musikere og spillestederne.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spejlbillede NORD i PixlArt i Østervrå' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER