Middelalderen – med endnu mere liv

Middelalderen – med endnu mere liv

7. juli 2011 - kl. 12:26 - af

For 10. gang levendegøres Voergaards historie, og programmet er bredere end nogensinde.

I 2002 tog foreningen Voergaard Levende Historie de første spæde skridt til det, der i dag er blevet et kæmpe arrangement – Middelalderdage på Voergaard Slot. Et flot historisk spil, som grundlæggende er baseret på foreningens medlemmer og deres frivillige arbejdskraft.

I de 10 år er det autentiske spil vokset og vokset. Besøgstallene er stødt stigende, men også tilstrømningen af grupper, håndværkere og andre med interesse for det historiske er opadgående.

I dagene fra lørdag den 16. juli til og med søndag den 24. juli går det løs igen. Udover de mange frivillige omfatter spillet også en del hyrede optrædende, grupper af spillemænd, soldater m.m., som også har meldt deres ankomst, samt de handlende med deres boder.

Denne gang har hele 14 musikgrupper fra ind- og udland meldt sig, og det er langt flere end tidligere, lyder det fra arrangørerne, der også kan noterer sig ankomst af en del soldatergrupper

Program
Programmet for Middelalderdagene byder i år på mangt og meget. Udover de programsatte grupper vil man kunne opleve meget mere underholdning som nonners salige sang, fra kramboderne faldbydes vare med råben og skrigen, færgefolket sang og rakkere vil forsøge at tiggere sig til et usselt måltid.

Taffel
Alt dette sker imens bisp Stygge Krumpen og hans vedsoverske Elsebeth Gyldenstierne i pomp og pragt underholder sine gæster på Voergaard ved sit daglige middagstaffel.

Tre aftener, den 16., 22. og 23. juli indbyder Biskop Stygge Krumpen publikum til et særligt taffel på Voergaard Slot, hvor hans musikanter og gøglere vil underholde gæsterne. Biskoppens køgemester vil fortælle om maden, og hans tjenere vil betjene herskaberne aftenen igennem. Mundskænken prøvesmager selvfølgelig alt.

Billetter kan bestilles og betales fra 1. juni og senest 1. juli.

Aftenkoncerter
I anledningen af Middelalderdagenes 10 års jubilæum afholdes to aftenkoncerter med middelaldermusik i Riddersalen, lørdag den 16. med Musikgruppen Virelai og Mayors Musicke samt lørdag den 22. juli med Själ og Poetica Magica. Billetter kan købes ved indgangen fra 45 min. før koncerten eller på www.vendsysselbilletten.dk eller bestilles gennem mail: kontakt@middelalderdage.dk

For alle
Middelalderdagene har åbent hver dag, og alle er meget velkomne til dette mylder af historiske optrin, autentiske klædedragter og kulisser.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Middelalderen – med endnu mere liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER