”Bo hjemme” støtte – tovholder på en ungs liv

”Bo hjemme” støtte – tovholder på en ungs liv

5. juli 2010 - kl. 0:02 - af

Den første oktober starter Frederikshavn kommune et nyt projekt; ”Bo hjemme støtte” for unge med særlige behov. Projektet er målrettet unge, der har så omfattende støttebehov, at der traditionelt vil blive tænkt i en anbringelsesløsning. Formålet med projektet er, at disse unge i stedet kan blive i deres nærmiljø, og med en omfattende og individuelt tilrettelagt støtte kan blive boende i deres hjem, hvad enten det er hos forældrene eller på eget værelse.

Støtten er til både den unge selv og til familien, og skal foregå både i hjemmet og i projektets egne lokaler, eller der hvor den unge og familien i øvrigt færdes. Der skal samarbejdes med familie og professionelle om at skabe en sammenhængende og udviklingsstøttende hverdag for den unge.

Støtten til den enkelte unge og familien skal have afsæt i en relationsbaseret pædagogik, hvor det vil være den enkelte unge og familiens helt konkrete behov der afgør hvordan et forløb sammensættes, og på hvilke tidspunkter af døgnet støtten skal ydes.

– Vi forventer os rigtigt meget af projektet, siger afdelingsleder for Dag- og Døgntilbud i Frederikshavn Kommune, Birgitte Ammitzbøll. – Vi anbringer mange unge i Frederikshavn Kommune, og vi forventer, at vi med dette tilbud kan give de unge et tilbud, der ikke har nær så store omkostninger for den unges liv og livskvalitet som en anbringelse kan have. Samtidigt giver det et resultat, fordi støtten gives til både den unge og den unges nærmeste i den hverdag, som de skal lære at få til at fungere og tackle også i fremtiden.

Hver medarbejder skal være kontaktpædagog for op til fire unge, med ansvar for alle de opgaver, der relaterer sig den enkelte unge. Projektet bliver placeret i en selvstændig bygning i Frederikshavn midtby. Den konkrete åbningstid for projektet er varierende, afhængig af de visiterede unges. Udover de planlagte aktiviteter og samvær, skal der være en døgnvagtordning pr. telefon. Der vil være 4 medarbejdere og en leder, der også deltager i det pædagogiske arbejde, tilknyttet projektet.

Der er planlagt et efteruddannelses- og supervisionsforløb for projektets medarbejdere ved psykolog Helle Jensen, der blandt andet har skrevet ”Pædagogisk relationskompetence” i samarbejde med Jesper Juul.

For yderligere oplysninger kontakt:
Afdelingsleder Birgitte Ammitzbøll
Telefon: 98 45 51 25
Mobil: 30 69 19 80
biam@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Bo hjemme” støtte – tovholder på en ungs liv ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger