Den gamles møde med hr. Mosegris

Den gamles møde med hr. Mosegris

17. marts 2010 - kl. 0:02 - af

På min nu genoptagne tur i plantagen mødte jeg atter hr. Mosegris som sad på sin sædvanlige plads på kanten af søen i det dejlige solskin.

Høflig som jeg altid er, nikkede jeg til ham og sagde ” goddag, nå De nyder nok det gode forårsvejr”? Han var der omgående med et: ”Nå er det nu Dem igen, jeg havde håbet de for længst var flyttet”.

”Nå, De mener måske heller ikke at jeg er egnet til at bo her” svarede jeg lidt nedtrykt.

”Nej det ved gud jeg ikke gør, er der måske andre der har fået øje på dem?”

Det måtte jeg så tilstå, at tja, sådan var det faktisk, men jeg beroligede ham med, at vi ikke havde tænkt os at flytte nogen som helst steder hen, i hvert tilfælde ikke før vi skal på plejehjem, vi er ganske godt tilfreds med at bo her, og det fortalte jeg ham, at det måtte han og andre så finde sig i.

” Men der er noget jeg godt vil spørge Dem om nu vi taler om plejehjem, hvad gør De ved Deres ældre når de ikke mere kan klare sig selv?” ”Hvad kommer det Dem ved” vrissede han.

”Jamen altså, der er da nogle som bliver ældre og som ikke kan klare sig selv hvad sker med dem”.

”Ja, når de bliver så gamle må de forsvinde ud i skoven og så ser vi dem ikke mere”.

”Aha” sagde jeg ”en snedig løsning og så kan de blive ædt af ræven for eksempel”, ”ja for eksempel” gentog han.

”Men nu skal jeg fortælle Dem en sjov íde vores store råd ovre i hovedstaden har fået, de siger nemlig at vi skal leve et sundt liv, ikke ryge, ikke drikke alkohol, ikke spise søde sager og i det hele taget ikke spise for meget, for så kan vi måske leve tre år længere, hvad siger De til det”?
”Sikke noget pjat, jeg lever som det passer mig”.

”Ja ja men De er heller ikke et menneske”,

”nej gudskelov, sådan noget vrøvl”.

”Ja jeg forstår det heller ikke rigtigt, for nu kommer vores lokale Råd her i byen og siger, ”jamen vi har ikke penge til at betale for alle de ældre som så skal på plejehjem.” jeg tror jeg vil foreslå

byens råd Deres løsning med at sende de ældre ud til ræven eller måske skulle jeg foreslå, at vi da bare skal ryge, drikke og spise en masse slik for så dør vi måske tre år tidligere, og så bliver der måske plads på plejehjemmet, i hvert tilfælde til folkene i byens Råd, var det ikke en god idé syntes De?”

”Jeg er da ligeglad med Deres dumme forslag, jeg gør nu som jeg plejer”, sluttede han og forsvandt ned i sit hul.

”Tja” tænkte jeg ”måske burde jeg også bare være ligeglad og gøre som jeg plejer, men alligevel at skulle leve en ussel tilværelse og blive tre år ældre end tænkt, nej det dur ikke, men det er sgu’ for ringe, at vi ikke har plads til de ældre, tænk på hvad de har gjort for os.
Tænk på det, Jer der sidder på pengekassen, eller vil I hellere bruge hr. Mosegris´ metode??

Hilsen

Bent Krag
Folkepensionist
Uden P.hd.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Den gamles møde med hr. Mosegris' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER