Sådan får du lavet et testamente

Sådan får du lavet et testamente

20. maj 2022 - kl. 15:04 - af

Dette indhold er sponsoreret

Et testamente er et dokument, som indeholder din vilje om, hvem der skal arve efter dig. Du bestemmer selv, hvem der skal arve, og du kan også bestemme, hvad de skal arve. Du kan lave et testamente ved at gå til en advokat eller en notar. De vil kunne vejlede dig i, hvordan du laver et testamente. Det er ikke obligatorisk at have et testamente, men det anbefales, at have et testamente, hvis du har nogle ønsker om, hvordan dine efterladte skal forholde sig til din bolig eller dine penge. Her giver vi dig nogle punkter, som du kan overveje, når du skal skrive testamente.

Hvad skal man tage stilling til i sit testamente?

I et testamente skal man tage stilling til, hvem der skal arve ens formue. Dette kan man gøre på to måder. Enten ved at udpege en eller flere personer, som skal arve alt eller dele af ens formue. Eller også kan man lade formuen gå til et bestemt formål, f.eks. til en velgørende organisation eller institution. Det er også muligt, at udpege en person, som skal have forældremyndigheden over mindreårige børn i tilfælde af, at den ene forælder dør. Endelig kan man i sit testamente udpege en person, som skal varetage ens begravelse efter ens død.

Hvad sker der, hvis man dør uden at have lavet et testamente?

Hvis man dør uden at have lavet et testamente, så vil ens formue blive fordelt efter arveloven. Dette betyder, at det er ens ægtefælle og/eller børn, der arver en stor del af ens formue. Hvis man ikke har nogen af disse, så er det ens forældre eller bedsteforældre, der arver. Hvis man heller ikke har nogen af disse, så går formuen tilbage til staten. Det kan derfor være vigtigt, at du tager stilling til dette, så du ved, hvem din formue går til.

Hvordan vælger man den rigtige advokat til at hjælpe med at udarbejde sit testamente?

Der er mange ting, man skal have styr på, når man udarbejder sit testamente. Og det kan være en svær proces at gennemføre selv, hvis man ikke har kendskab til det. Derfor kan det være en god idé at få professionel hjælp fra en advokat. Men hvordan vælger man den rigtige advokat? Det er ikke sådan ligetil, da der er mange forskellige advokater på markedet. Du bør overveje, om du har brug for en advokat med speciale, som kan vejlede din situation bedst muligt, eller om det er nok med en almen advokat.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sådan får du lavet et testamente' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER