Kunster Jørgen Agerbæk hylder Bob Dylan

Kunster Jørgen Agerbæk hylder Bob Dylan

10. maj 2021 - kl. 11:44 - af

I anledning af, at Bob Dylan den 24. maj fylder 80 år har kunstner Jørgen Agerbæk pyntet butikken i Vestergade 14 op med malerier med Bob Dylan som tema.

– Han er nok den kunstner, som har betydet mest for mig. Både musikalsk og i de tekster han har skrevet. Hans sange har været en stor del af mit liv i over 50 år. Bob Dylans sange har næsten altid mange lag og fortolkningsmuligheder. Derfor forandrer sangene sig i takt med at du forandrer dig. De følger på forunderlig vis med tiden. Især når jeg har været i krise eller har mistet et familiemedlem eller en ven, har jeg kunnet bruge hans sange. Som kunstner er han på højde med de største… Rembrandt, Picasso og Shakespeare, lyder det fra Jørgen Agerbæk.

Derfor har han glædet mig til at hylde Bob Dylan på hans runde fødselsdag og Jørgen håber, at vi snart kan komme til at høre ham live igen.

– Malerierne har jeg lavet sammen med min ven, Allan Axelsen. Der er 20 malerier i forskellige størrelser. I alt 20 m2 lærred. Vi har lavet fællesmalerier i 40 år. Så alle malerierne i udstillingen er fællesmalerier lavet på en uge i Præstø, fortæller Jørgen.

Her en lille video fra tilblivelsesprocessen. https://youtu.be/W-tT0_D8QCc

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kunster Jørgen Agerbæk hylder Bob Dylan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER