Nedrivning af bevaringsværdige bygninger i Sæby

Nedrivning af bevaringsværdige bygninger i Sæby

13. april 2021 - kl. 9:43 - af

Når politikerne i Plan- og Miljøudvalget mødes den 13. april, skal de på dagsordenen bl.a. forholde sig til en ansøgning om tilladelse til nedrivning af bevaringsværdige bygninger beliggende Chr. Pedersensvej 8 i Sæby.

Ejeren ansøger om tilladelse til at nedrive en bygning, anvendt til industri- eller håndværksproduktion og et fritliggende enfamiliehus. Ansøgningen begrundes med, at alle bygningerne på ejendommen ønskes nedrevet, da der ønskes opført nyt byggeri på området.

Bygningerne er i Frederikshavn Kommunes SAVE-registrering begge vurderet med en bevaringsmæssig værdi 4. Bevaringsværdien gives efter en helhedsvurdering, hvor bl.a. kulturhistorisk og miljømæssig værdi samt originalitet og vedligeholdelsesstand indgår. Bygninger med høj bevaringsværdi får karakteren 1. Bygninger med lav bevaringsværdi får karakteren 9.

Nedrivningen af bevaringsværdige bygninger reguleres af Lov om bevaringsfredning og bevaring af bygninger og bymiljøer. Efter lovens bestemmelser må en bygning med bevaringsværdien 1–4 ikke nedrives, før nedrivningsanmeldelsen har været offentligt bekendtgjort.

Ansøgningen har været annonceret på kommunens hjemmeside, og der er udsendt høringsbreve til Nordjyllands Kystmuseum, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, Sæby og Omegns bevaringsforening samt Vendsyssel Historiske Museum. På den baggrund har Nordjyllands Kystmuseum indsendt bemærkninger mod nedrivning af bygningerne.

Det er den kommunale administrations vurdering, at bygningerne, der ansøges nedrevet, ikke selvstændigt indeholder tilstrækkelige bevaringsværdier, som kan danne grundlag for at nedlægge forbud efter Planloven mod nedrivning og udarbejdelse af lokalplan.

Teknik- og kulturdirektøren indstiller forud for mødet, at der meddeles tilladelse til nedrivning af bygningerne.

Tekst: Per Rye

 

 

 

En kommentar til “Nedrivning af bevaringsværdige bygninger i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nedrivning af bevaringsværdige bygninger i Sæby”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nedrivning af bevaringsværdige bygninger i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER