Læserbrev om nye Sæby Bakker

Læserbrev om nye Sæby Bakker

23. marts 2021 - kl. 6:59 - af

Som beboer på P. Skades Vej i Sæby, som er nærmeste nabo til Nellemanns Have, og som en af de beboere, der bliver berørt af det nye Sæby Bakker, vil jeg gerne komme med følgende indlæg.

Jeg vil allerførst sige, at vi, som har arbejdet i en lille selvbestaltet gruppe siden sidste efterår med infrastrukturen til dette nye boligområde, kun ønsker, at Sæby udvikles med nye boligområder. Her er Sæby Bakker et virkeligt attraktivt område for nybyggere og forhåbentlig også for tilflyttere.
Så vores positive opbakning er helt til stede.

Når det så er sagt, er der to ting, vi gerne vil gøre opmærksom på og arbejde intenst for.

Det ene er Nellemanns Have, som er en perle, mange mennesker nyder. Det har Nellemanns Haves Venners formand, Hans Rødsgaard-Mathiesen og Fondens formand, Ole Rørbæk Jensen meget fint beskrevet i tidligere indlæg. Deres fælles bekymringer om havens fremtidige muligheder skal vi alle bakke op om. Nellemanns Have er for alle, unge som ældre, der flittigt mødes der, hygger sig og nyder haven. Ligesom familier, der samles i haven, dagplejere der tager derop med børnene osv.

Så kan det ikke være hverken ret eller rimeligt overfor sine borgere og vælgere, at Frederikshavn kommune sender en lokalplan for området til behandling i Teknisk Udvalg, uden en eneste ambition om at værne om alt det der er i området i dag, og om alle dem, der bor i hele nordvest byen i dag.

Det andet er adgangsvejen til Sæby Bakker. Adgangsvejen er foreslået således, at Langtvedvej bliver områdets eneste adgangsvej, så den skal ændres/tilpasses til dette formål.
Så i fremtiden skal alle biler, lastbiler, håndværkerbiler, cyklister og gående op og ned ad Langtvedvej og ud på Frederikshavnsvej ved Hotel Viking.

Det kræver ikke meget viden og fantasi at se, at dette er en lappeløsning alene baseret på, hvad der er billigst, uden hensyntagen til beboere langs Langtvedvej, Nellemanns Haves fremtidige muligheder, OG læs nu: ALLE der bor langs Boelsmindevej, Herman Bangsvej og Kildevej og alle sidevejene dertil.

For skal der yderligere 2000 biler om dagen til og fra Sæby Bakker, bliver det umuligt at komme ud på Frederikshavnsvej ved Hotel Viking. Mange bilister vil vælge smutveje ad Boelsmindevej, når man skal nordpå, og ad Herman Bangsvej og Kildevej, når man skal sydpå eller til centrum.

Forvaltningen siger til os, det vil de holde øje med!!!!!
Det bliver et STORT nej herfra! Vi vil se en ordentlig plan for området med visioner, der også omfatter en ordentlig og acceptabel infrastruktur med en separat adgangsvej til biler og lastbiler nordfra, tæt ved motorvej og uden for byen. Så kan den nuværende Langtvedvej fint bruges som i dag og gøres til en sikker adgangsvej til Sæby Bakker for bløde trafikanter som gående og cyklister.

Derfor er det særdeles positivt, når Teknisk Udvalg har sendt forlaget til lokalplanen retur til forvaltning af blandt andet trafikale grunde. Der mangler simpelthen visioner og en ordentligt undersøgt mulighed om infrastruktur til området, der tilgodeser alle, også os der bor her i forvejen.

Vi har talt med rigtig mange af jer politikere igennem det sidste halve år og luftet vores bekymringer for os selv som beboere i området, bekymring for de bløde trafikanter og bekymring for Nellemanns Haves muligheder. I har alle lyttet og været anerkendende overfor vores argumenter.

Vores opfodring er, at I alle i Frederikshavn byråd tager seriøst og ordentlig fat i infrastrukturen til Sæby Bakker, og IKKE lader jer spise af med den billigste løsning, som de firmaer og personer, der har økonomiske interesser i at projektudvikle Sæby Bakker, kommer med.

Sæt nu jeres politiske aftryk og lave en ambitiøs infrastruktur til nye Sæby Bakker med visioner, UDEN I lader alle os, der bor her i forvejen, i stikken. Det kan ikke være rigtigt!

Alle os, måske 200-300 husstande, der er i hele nordvest byen er jeres vælgere, og vi har tillid til, at I bruger jeres fornuft og laver en infrastruktur til mindst mulig skade, for det der er. Så må både I, som kommune, og dem, der projektudvikler, investere i den nødvendige infrastruktur, for at Sæby Bakker kan gennemføres.

Det koster penge, ja… Men dem, der projektudvikler og udstykker grunde, tjener også penge. Kommunen tjener penge på flere beboere. En ny vej er en omkostning, som et led i det at lave Sæby bakker nødvendiggør.

Vi er glade for at nogle forretningsfolk finder Sæby og Sæby Bakker interessante. Men vi klapper ikke i hænderne af bare lykke, hvis 1000 af de nuværende borgere i nordvest byen skal betale en daglig pris i form af støj, trafik og ødelagt trivsel, for at give plads til 1000 andre nye beboere på Sæby Bakker.

Det er dét, vi kalder ”Vores bekymring”. Den er både ægte og særdeles velbegrundet.

Lad nu være med at vælge en lappeløsning. Vis jer nu visionære, som I gjorde, da I opgraderede Sæby Havn med et ekstra tilskud for at lave havneudvidelsen til en Rolls Royce model. Vær nu ansvarlige og beskyt det, der er. Så må det koste at lave en ny vej, således at alle får det godt, både under og efter Sæby Bakker er bygget, og de nye beboere trygt kan sende deres børn ned ad en trafiksikker vej på cykel til skole. Enhver, der kender området, ved, at det ALDRIG bliver muligt, uanset om I tegner og maler nok så mange skilte og streger på Langtvedvej.

Med venlig hilsen
Henrik Pedersen
P. Skade Vej – Sæby

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev om nye Sæby Bakker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER