Så er der igen Børnekulturnat i Sæby

Så er der igen Børnekulturnat i Sæby

5. september 2018 - kl. 6:35 - af

Byens torve og pladser, gader og stræder, lige fra biblioteket til havnen, kommer i spil, fredag 14. september til endnu en Børnekulturnat i Sæby. Når skumringen sætter ind, står mange lokale kræfter klar i tidsrummet kl. 17-20 for at give deres bud på, hvad der rører sig i Sæby på børnekulturområdet.

Børnekulturnat henvender sig primært til børn og deres familie. Det er anden gang, at så mange lokale aktører samarbejder om et fælles projekt. – Aktørerne har igen lagt sig i selen for at vise, hvad de kan på en både sjov og lærerig måde, forsikrer børnekulturkonsulent og tovholder på kulturnatten Kirsten Jensen fra Bibliotek & Borgerservice.  I år har vi lagt os fast på temaet: ”Natten”, og alle deltagerne byder ind med det, de selv synes, er deres stærkeste kort. Jeg kan godt love, at der er udsigt til mange forskellige oplevelser af høj kvalitet, og noget, som du ellers ikke vil opleve til dagligt.

Af sted med fuld musik
Det hele begynder på Store Torv, kl. 17.00, med en festlig koncert for børn og voksne.

Et kulturelt bånd snor sig gennem Sæby, og undervejs møder deltagerne spændende aktiviteter og overraskelser. En hestevogn kører hele aftenen rundt til de forskellige aktiviteter, så du kan hoppe af og på, som du har lyst –  og det er helt gratis at køre med.

En rute fyldt med oplevelser
På Store Torv kan du hele aftenen prøve ansigtsmaling, og på Sæby Bibliotek kan lave perleplader og opleve børnehavernes farverige kunstværker. Ousen Spejderne optræder med ildkugler i Pindborggade, og du kan få lov til at bage snobrød. På Kystmuseet, Algade 4 kan du opleve en nat på museet, hvor tingene tager sig helt anderledes ud i den dunkle belysning.

Skuespil og rettergang
SæbyScenen dygtige unge aktører optræder med skuespil på Krystaltorvet, og drama bliver der også ved Retfærdigheden i Algade. Husets venner holder nemlig ”Rettergang”, hvor spøg og skæmt kommer til at udspille sig, med dramatiseringer i børnehøjde af rettergang og straffe fra de ”gode” gamle dage. I Sæby Kirke kan du gå på opdagelse og se, hvad der gemmer i mørket.

Mad og fakkeloptog
Det er gratis at deltage i aftenens aktiviteter, og skulle sulten melde sig, så har slagter Tranholm sammensat et godt tilbud på en kulturnatsmenu, som helt sikkert også falder i børnenes smag, og så kan maden tages med på turen rundt.

Aftenens program kulminerer med fakkeloptog. – Vi deler fakler ud, og fra de forskellige aktiviteter sætter vi alle sammen kurs mod Store Torv, hvor aftenen slutter af med fællessang og ildshow, forklarer Kirsten Jensen.

Børnenes aften
Børnekulturnatten er på børnenes præmisser, men alle er velkommen. Nogle aktiviteter kan være en lille smule uhyggelige, så det er måske en god ide, at de yngste følges med en voksen.

Vi ses til en spændende aften – hvis I tør!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så er der igen Børnekulturnat i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER