Foredrag: Livet med en psykisk sygdom

DSC_0007_100x150 (003)

Foredrag: Livet med en psykisk sygdom

5. september 2018 - kl. 0:23 - af

Bibliotekerne i Sæby, Skagen og Frederikshavn afholder i september, som optakt til Verdens Mentale Sundhedsdag – Sindets Dag 10. oktober 2018, tre foredragsaftener med fokus på hverdagen med psykisk sygdom.

Bibliotek og Borgerservice Frederikshavn er igen i år med til at sætte fokus på det gode liv trods en psykisk sygdom. Fokus sættes af Brian, Emma og parret Tina og Michael, der er ambassadører i det landsdækkende initiativ EN AF OS. En ambassadør er en person, der er eller har været ramt af en psykisk lidelse. Derudover medvirker Louise og Sofie fra Center for Pårørende.

Foredragsaftenerne har tre temaer, som alle med interesse inden for psykisk sygdom er velkommen til at komme og høre eller blot vælge et specifikt oplæg på ét af de tre biblioteker.

Depression
I Sæby kan du møde Brian, som var godt på vej med en karriere i Forsvaret, da han mødte depressionen første gang. Hør Brian fortæller, hvordan han måtte skrinlægge sine drømme og tage sit liv op til revision, til i dag, hvor livet har taget en helt anden drejning.
Foredrag: Sæby Bibliotek, 12. september, kl. 19-21

Rådgivning og samtaler
Louise og Sofie fortæller om deres arbejde i Center for Pårørende, hvor de tilbyder samtaler og rådgivning til nære pårørende til en person, der har en psykiatrisk diagnose, og hjælper med at styrke dialogen, relationen og forståelsen mellem de pårørende og den person, der er syg.

Udstilling
I Skagen er temaet angst og PTSD, mens det i Frederikshavn handler om at isolere sig. Se mere på www.bibl.frederikshavn.dk under Det sker – Verdens Mentale Sundhedsdag.

Derudover er der i hele september en udstilling på bibliotekerne med fokus på landsindsatsen EN AF OS, hvis formål er at bryde tavshed, tvivl og tabu om psykisk sygdom.

Foredragene er arrangeret i samarbejde med styregruppen bag Verdens Mentale Sundhedsdag – Sindets Dag i Frederikshavn Kommune.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Foredrag: Livet med en psykisk sygdom' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER