Over 110.000 flere passagere på nordjyske togstrækninger

SONY DSC

Over 110.000 flere passagere på nordjyske togstrækninger

29. august 2018 - kl. 8:25 - af

Det har været et succesfuldt startår for Nordjyske Jernbaner, Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland, siden de i fællesskab overtog togdriften i Nordjylland for et år siden, den 6. august 2017, er passagertallet øget med syv procent på de nordjyske togstrækninger. Hertil kommer en markant forøgelse på 34 procent i antallet af kørte togkilometer sammenlignet med samme periode året forinden.

Trods startvanskeligheder, truende konflikt i forbindelse med overenskomstforhandlingerne og senest mangel på lokomotivførere kan Nordjyske Jernbaner, NT og Region Nordjylland se tilbage på et vellykket første år efter overtagelsen af den regionale togdrift i Nordjylland fra DSB.

Resultater over forventning
“Alt taget i betragtning er det gået over forventning, og vi er selvfølgelig stolte af, at mere end 110.000 flere passagerer har valgt at køre med os på de nordjyske togstrækninger, og at vi har tilbagelagt over 430.000 ekstra togkilometer sammenlignet med den forgange periode. Da vi overtog togdriften i Nordjylland for cirka et år siden, stod vi over for en mangedobling af vores aktivitetsniveau, og den udfordring synes jeg, vi er kommet rigtig godt igennem”, fortæller Peter Hvilshøj, der er adm. direktør hos Nordjyske Jernbaner, og fortsætter:

“Vi vil også gerne rose nordjyderne for deres opbakning og tålmodighed med os – vi har haft en meget stejl læringskurve, og jeg synes, at vi i fællesskab med NT har taget bestik af muligheden for fleksibelt at planlægge den kollektive trafik efter nordjydernes behov, hvilket bl.a. er kommet til udtryk ved indsættelse af særtog ved kulturelle arrangementer, festivaler osv.”

Udfordringer forude
Tallene for antal tilbagelagte togkilometer er tilmed justeret for reduktioner i køreplanen i forbindelse med ferier, og her ligger feriereduktionen i 2018 på 14 procent sammenlignet med 19 procent i 2017.

“Det er ingen hemmelighed, at vi har været meget udfordret henover sommeren. Det har ikke været muligt at tiltrække det tilstrækkelige antal uddannede lokomotivfører til at dække vores ambitioner om langt flere afgange til nordjyderne. Til trods for det har vi alligevel haft markant flere togafgange sammenlignet med samme periode sidste år, men jeg medgiver, at der fortsat er plads til forbedringer på den front, og det bliver allerede bedre i løbet af næste år, idet 10 nye lokomotivførerelever starter hos os den 1. september”, forklarer Peter Hvilshøj.

I løbet af efteråret skal Banedanmark udrulle det nye signalsystem i Nordjylland. Dermed bliver det nordjyske jernbanenet som det første i Danmark digitaliseret. Detailplanlægningen af udrulningen er i fuld gang, og yderligere information vil tilgå presse, togrejsende m.fl. inden for kort tid.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Over 110.000 flere passagere på nordjyske togstrækninger' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER