Sæbyscenen står bag urpremiere på Bangsbo

SONY DSC

Sæbyscenen står bag urpremiere på Bangsbo

16. august 2018 - kl. 0:50 - af

Lørdag den 25. august kl. 11-15 er der Sensommerglæder på Bangsbo. Arrangørerne er Frederikshavn Museumsforening, Nordjyllands Kystmuseum og Frederikshavn Kommunes Biblioteker. I år er samarbejdet udvidet med Sæby Scenen, som står bag urpremieren på forfatteren Peter Nansens skuespil ”Udsigtsbænken”.

Peter Nansen var magtfuld journalist, forfatter, forlægger og måske/måske ikke en elegant, men ugidelig levemand. Myterne er mange. Fakta er dog, at Peter Nansen var fast gæst på Bangsbo i årene, mens Johan Knudsen havde herregården, og mens andre af datidens store kulturelle personligheder også ofte lagde vejen forbi den nordjyske herregård.

Ph.d Karin Bang, som har udgivet manuskriptet til ”Udsigtsbænken”, har også skrevet en biografi om Peter Nansens liv og virke. Lørdag den 25. august vil Karin fortælle om den lidt oversete Peter Nansen og hans forbindelse til Bangsbo.
Både teater og foredrag foregår inde på Bangsbo, og det hele indledes af borgmester Birgit Hansen.

I Abelones fodspor
De, som har været så heldige at læse Bent Hallers bog om Abelone på Bangsbo, vil vide, at det ikke er helt uinteressant, hvor gemakkerne i sin tid var placeret rundt om på Bangsbo – For hvor lå pigens kammer egentlig i forhold de finere gemakker – og kunne man smutte uset derhen? Lokalarkivar Erik Christensen laver to rundvisninger, hvor vi går i Abelones fodspor og fornemmer den gode historie. Har du ikke læst bogen endnu, så kan det nås endnu… bogen kan blandt andet købes i billetsalget på Bangsbo.

Jazz og øl i parken
For at blive i ånden af de glade dage på Bangsbo, så er der også mulighed for at nyde lidt koldt til ganen sammen med god musik. Det foregår i cafeteltet i parken, hvor Malurt Hotlips spiller medrivende jazz.
Der er gratis adgang til museet og arrangementet hele dagen. Overskuddet fra cafeen går derfor til finansieringen af Sensommerglæder på Bangsbo. Så sæt dig ned og nyd den flotte park sammen med musikken.

Dagens program:
11.00 Velkomst og åbning ved borgmester Birgit Hansen
11.15-12.00 Urpremiere på teaterstykket ”Udsigtsbænken” af Peter Nansen v. Sæbyscenen
12.15-13.00 Rundvisning på museet i fodsporene på Abelone, kendt fra Bent Hallers roman om Abelone på Bangsbo v. lokalarkivar Erik Christensen.
13.15-14.00 Oplæg om bogen ”Lykkens Kælebarn” – en biografi om Peter Nansen v. mag. art. i litteraturvidenskab og ph.d. Karin Bang
14.15-15.00 Rundvisning på museet i fodsporene på Abelone, kendt fra Bent Hallers roman om Abelone på Bangsbo v. lokalarkivar Erik Christensen

Løbende jazz i telt i parken. Mulighed for øl/vand og lidt let at spise.”

Hvad er Sensommerglæder på Bangsbo?
Sensommerglæder på Bangsbo arrangeres for tredje gang. De primære aktører bag er Frederikshavn Museumsforening, Nordjyllands Kystmuseum og Frederikshavn Kommunes Biblioteker.

Sensommerglæder skaber oplevelser inspireret af livet på og kredsen omkring Bangsbo Hovedgård i perioden 1890-1915, hvor Johan Knudsen var godsejer. Formålet med Sensommerglæder er at formidle vores fælles lokale kulturhistorie med udgangspunkt i de historiske rammer på Bangsbo.

Indadtil er formålet med Sensommerglæder, at lokale foreninger og institutioner SAMMEN styrker og udvikler deres potentialer. Vi er mange, der kan lidt, og sammen kan vi det meste. Ved at gå sammen i nye samarbejder kan vi byde ind med et stærkt og nytænkende program, der sætter Bangsbo og vores lokale kulturhistorie på kulturlandkortet endnu en gang.

Der er spændende koblinger til vores lokale historie, masser af drama og delikate intriger – ikke mindst koblet til de toneangivende kulturelle personligheder, der kom på Bangsbo, som Gustav Wied, Herman Bang, Bindesbøll, Peter og Betty Nansen m.fl.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbyscenen står bag urpremiere på Bangsbo' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER