Sæby Rotary Klub sender Gustav til Georgia

Sæby Rotary Klub sender Gustav til Georgia

24. juli 2018 - kl. 12:01 - af

Gustav Dalsgaard-Hansen, er født i Aarhus, men kom til Sæby i 2006, her bor han sammen med sin familie på Østeralle 28. Han er født den 20. december 1998, og er lige blevet færdig med 3g på Dronninglund Gymnasium, hvor han har gået fra 2015-2018 på den samfundsfaglige linje.

Nu bliver han kommende GRSP student, dvs. medlem af Georgia Rotary Student Program 2018-2019, og hans plan er derefter at tage hjem til Danmark igen og studere statskundskab på Aarhus Universitet.

Hvad er GRSP?
Georgia Rotary Student Program er et stipendium som bliver uddelt af Rotary-klubberne i den amerikanske stat Georgia, i fællesskab med den overordnede Rotary-organisation.

Hvert år sender programmet cirka 50 elever af sted, og i år er der 46 elever fra hele verden med – heriblandt 11 fra Danmark.

Opholdet er dels fokuseret på det akademiske, dvs. at Gustav skal studere et år på et universitet i Georgia på lige fod med de andre amerikanere på universitetet. Han skal studere på Dalton State College, som er et universitet i nordvest Georgia nær byen Dalton, som ligger cirka en times tid fra statshovedstaden Atlanta.

Her har han tænkt sig hovedsageligt at studere Criminal Justice (en form for jura), men i princippet kan man vælge lige det eller de fag, som man har lyst til. Han valgte mest af alt Criminal Justice, da han synes, at det amerikanske retssystem virker super spændende, og fordi det er et fag som de fleste undervisningsanstalter i Danmark ikke tilbyder.

Udover det akademiske har programmet også fokus på en kulturel udveksling. Denne udveksling sker både igennem hans liv på campus ved universitetet, men også gennem den værtsfamilie han bliver tilknyttet. Igennem værtsfamilien og den lokale Rotary-klub i Dalton bliver han en integreret del af det kulturelle liv derovre, og får derigennem også mulighed for at fortælle om Danmark og den danske kultur.

”Min vej til Georgia”
-Jeg har sådan set altid haft en drøm om at studere udenlands, men fordi jeg tog direkte på gymnasiet efter privatskolen, så nåede jeg ikke at komme på udveksling igennem Rotary, som nogle af mine klassekammerater havde gjort det, og når jeg hørte om deres oplevelser, fik det mig lidt til at fortryde, at jeg ikke også havde taget afsted efter 9. klasse. Derfor giver GRSP mig den perfekte mulighed for at opnå min drøm om at studere i udlandet, og jeg var derfor ikke sen til at slå til, da jeg hørte om programmet.

Det gjorde jeg første gang, da en lille gruppe på 8-9 elever på mit gymnasium blev inviteret af rektor til at høre om programmet. Jeg var meget interesseret, og kontaktede derfor Dronninglund-grenen af Rotary. Derefter skulle jeg lave en ansøgning til programmet. Den blev lavet efter sommerferien i 2.g, så det er ved at være snart et års tid siden. Derudover skulle jeg også aflevere to lærer-anbefalinger, samt mit karakterblad mm., så der var mange dokumenter, der skulle laves i orden. I forlængelse af dette blev der lavet interviews med medlemmerne af Rotary-klubberne i både Dronninglund og Sæby, hvorefter det blev besluttet, at jeg skulle repræsentere Sæby Rotary Club, hvilket også ville give mest mening, i og med at jeg er bosat i Sæby. Derefter blev alle de indsamlede dokumenter samlet sammen og sendt først til hovedadministrationen i København, og derefter videre til Georgia i USA. Efterfølgende kom så de to tests, som er en påkrævet del af alle programmets ansøgere. Den første test hedder Testing Of English as a Foreign Language (TOEFL) og måler ens even til at formidle engelskfagligt materiale og generelt ens engelskkundskaber. Derefter kom SAT-testen, som tester mere generelle evner udi engelsk og matematik. Disse to tests var jeg færdig med i december 2017, og i slutningen af januar fik jeg at vide, at jeg var blevet optaget i programmet. Derefter skulle jeg sende en lang række dokumenter til USA og ansøge om visum.

Jeg er meget glad for at være kommet med i programmet, og kan nu se frem til, hvad der uden tvivl vil være to super gode semestre på Dalton State College samt en hel masse nye bekendtskaber og venskaber i Georgia.

Jeg glæder mig til at se og opleve den amerikanske kultur på nært hold og til at prøve at gå på et amerikansk universitet, hvilket helt sikkert vil være en fantastisk oplevelse.

IMG_5560 kopier

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Rotary Klub sender Gustav til Georgia' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER