Debatindlæg: Cykler væk fra strandpromenaden!

Debatindlæg: Cykler væk fra strandpromenaden!

20. juli 2018 - kl. 1:05 - af

Efter at man for at par år siden tillod, at man måtte cykle på strandpromenaden, har denne udviklet sig til mere en cykelsti end en gangsti.

Nu kan man opleve racercykler, BMX cykler og flokke af cyklister på strandpromenaden, så de gående må springe til siden, for at cyklisterne kan få plads. Det er bestemt ikke nemt for handicappede, folk med barnevogn, små børn eller folk, der lufter hund, at gå ugeneret på strandpromenaden.

”Vis hensyn”, står der på skiltene – og ja, det er de gående, der må vise hensyn til cyklisterne.

Det er grænseløst irriterende, at man gang på gang må springe tilside, når der kommer en cyklist bagved der bare klimter med cykelklokken, eller endnu værre når de kommer susende tæt forbi en, uden at man har hørt dem.

Så min opfordring til kommunen skal være, at få stoppet cykelkørsel på promenaden. Find de gamle skilte med ”Cykling forbudt” frem igen.

Svend Aage Christensen

 

10 kommentarer til “Debatindlæg: Cykler væk fra strandpromenaden!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Debatindlæg: Cykler væk fra strandpromenaden!”

 • Jeg må give Svend Aage Christensen ret i sine betragtninger.
  Cyklister respekterer heller ikke, at man skal køre ud op benytte grusvejen, der løber langs promenaden.

  Ja, så stop for cyklister på promenaden.

 • Selvfølgelig er strandpromenade ikke en racerbane, men tværtimod en smuk og hyggelig sti, hvor der bør være plads til alle. Vi nyder – året rundt, at cykle langs vandet, stille og roligt, nærmest i gåtempo. Jeg bryder mig ikke om at ringe med klokken af gående, der ikke har hørt mig, så siger gerne “ring ring” og sender et smil, jeg får altid et tilbage. Det har aldrig været et problem, tværtimod, har vi mødt mange mennesker, udvekslet smil og små bemærkninger. En lille løftet pegefinger om at huske vise hensyn, bør løse problemet. Det er kun på gode vejrdage ( og dem er der heldigvis mange af i år) at der er “tæt trafik” på Strandpromenaden, resten af årets 46 uger, er det ihvertfald ingen problem, der er masser af plads til alle, stadig med hensyn til hinanden. Go sommer i skønne Sæby ☀️☀️

 • John Henrik Agerbak

  Svend Aage har fuldstændig ret. Jeg har talt med mange af de mennesker som dagligt bruger promenaden. Jeg er selv en af dem der bruger den til at lufte mine hunde. Der har været utallige farlige situationer hvor hele cykelhold kommer drønende forbi. Cyklerne er til enorm irritation for alle gående som hele tiden må springe til siden. For de fleste cyklister viser desværre ikke hensyn. Problemet er også at de kommer så hurtigt at gående ikke når at opfange cyklisterne med fuldt drøn på, og får et chok når der pludselig kommer en cykel brølende tæt forbi. Fjern venligst cyklerne. Der er masser af andre veje ind til byen for cyklisterne.

 • Det var da oplagt at få etableret en cykelsti på strækningen mellem søbadet og havnen! Find nye muligheder og løsninger istedet for at begrænse.

 • Finn Christensen

  Strandpromenaden er absolut ikke egnet til en sammenblanding af cykler (EL-cykler), og spadserende, og har aldrig været det!
  Den dejlige spadseretur på strandpromenaden er forvandlet til en frustrerende oplevelse, hvor man hele tiden skal kigge sig over skulderen, for at opdage cyklerne.
  Den fine beplantning med marehalm langs strandpromenaden, har yderligere medført, at fortovsarealet visse steder er næsten halveret i bredde, så nu skal fodgængere, evt. med barnevogne og kørestolsbrugere helt ud i strandsandet og beplantningen for at cyklerne kan komme forbi.
  Stop det misforståede hensyn til cyklisterne, og lad os få vores dejlige strandpromenade tilbage til spadserende og kørestolsbrugere.
  Fortsat god sommer 🙂

 • Tina Henriette Christensen

  Jeg stemmer for at der skal være plads til alle, gående, cyklende, rullende. Og det er der heldigvis også. Jeg cykler selv meget på stien og bruger grusvejen, som anvist. Men stien er smal og nogle gange er jeg nødt til at bruge klokken, altid efterfulgt af et smil og tak! Og folk smiler igen ? det ville være hjælpsomt med mere plads, sådan at promenaden bliver bredere, det vil også være attraktiv for turismen og byen som helhed. Jeg stemmer ikke for begrænsninger, men for plads til alle! Fortsat god sommer ☀️☀️ Kh Tina

 • peter Henrik klinge

  Hvis nu Park og Vej fik ryddet promenaden,så alle fliserne, 3stk.i bredden plus kantstenen,var farbar som de gjorde for nogle år tilbage,så var der plads til os alle,nogle steder der er der kun 1 flise farbar. Vedr. grusvejen langs promenaden,så er den så opkørt at der er næsten er umulig at cykle på,så derfor cykler vi på promenaden. mvh.P.Klinge

 • Det essentielle her er vel, at cyklisterne tror, de har forrang.
  Det er en promenade, hvor ingen har forrang.
  Så nej – du skal ikke i ringe med klokken og bede andre flytte sig, så du selv kan komme frem. Det er ren egoisme.
  Stå af cyklen og træk forbi de gående, hvis du vil overhale.
  Uanset hvor flink og smilende, man er – så er det en misforståelse, at de gående skal fortrække til fordel for cyklister eller andre, der mener, de har fortrinsret.
  Samme regel som hvis du kører bag en cykel eller bil på vejen: Vent til der er plads til at køre forbi eller hold dig bag. Alternativt find en anden rute, hvis du har travlt eller vil køre hurtigt.
  At man af almindelig pli flytter sig for handicappede, gangbesværede eller tager andre oplagte hensyn bør være en selvfølge. Også hvis man er på cykel….

 • Hvis alle vi gående ville holde til højre ,hvor vi end går, ville problemet løse sig selv, idet vi på lang afstand ville kunne se, hvad der kommer og undgå problemer…

 • Svend Aage Christensen

  Ja, hvis alle vi gående gik ned på grusvejen, så kunne cyklisterne have promenaden for sig selv!!!
  Nej, cyklerne skal væk, fordi mange ikke kan finde ud af at tage hensyn til de gående.
  Der findes enkelte, der står af cyklen og trækker forbi, men de er absolut i mindretal.
  Alle de gående jeg har talt med, er rigtigt trætte af cyklisterne på Strandpromenaden.. Og det kan ikke være meningen, at cyklisterne bestemmer. Så kommunen må gribe ind, og forbyde cykling i sommerperioden.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Cykler væk fra strandpromenaden!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER