Frederikshavn kommune tænker ikke på børnenes sikkerhed

Frederikshavn kommune tænker ikke på børnenes sikkerhed

11. juli 2018 - kl. 8:19 - af

Som forældre til børn i Understed, må man se langt efter hjælp fra kommunen, når det handler om at få børnene sikkert til og fra skole. Når vores børn skal starte i 7. klasse, så forsvinder befordringsgodtgørelsen (buskortet), da kommunen mener at børn i denne alder sagtens kan færdes i trafikken på lige fod med voksne. Og de mener ikke at vejen fra Understed til Sæby er farlig for børn.

Korteste rute til skolen i Sæby er via Sæbygårdvej, som jo bekendt er meget trafikeret. Her møder man ofte store lastbiler og almindelige biler, som ikke overholder fartgrænsen – da slet ikke om morgenen og senere på dagen, når folk skal til og fra arbejde.

Hele vejen fra Understed til Sæby er der INGEN gadebelysning eller cykelsti, hvilket jo helt sikkert er vigtige faktorer når vi snakker om sikkerhed for cyklisterne.
Som borger i Understed igennem de sidste 16 år, kører jeg denne rute dagligt, når jeg skal til byen og handle, eller køre drengene til deres sportsaktiviteter osv. og det er faktisk ikke ret ofte, at man møder folk på cykel på denne rute og da slet ikke børn, hvilket jeg udmærket forstår, for jeg er heller ikke selv tryg ved at cykle på Sæbygårdvej.

Om vinteren, er Sæbygårdvejen udenfor selve byen enten ikke ryttet for sne ellers er det gjort i så ringe et omfang, at vejen er farlig for alle trafikanter på 2 hjul, og i de sidste mange år, har jeg set så få cyklister på Sæbygårdvej om vinteren, at de kan tælles på 1 hånd. Men kommunen har jo en vurdering fra politiet, der siger at vejen ikke er farlig, og så er den jo ikke farlig – heller ikke for børn, selvom der mangler både lys og cykelsti…

Kommunen kigger slet ikke på problemet, men henviser uden forklaring blot til politiets vurdering. Og mht. den manglende belysning og cykelsti, så udløser dette ikke nogen reaktion fra kommunen – de sender blot ”skylden” for dette videre til andre afdelinger i kommunen.

Vi er flere forældre i Understed, som frygter hvad der vil ske når vores børn skal ud og cykle på denne vej, når det bliver mørkt og glat, men heller ikke dette udløste nogen nævneværdig respons fra kommunen.

Vores børns sikkerhed sættes til side, til fordel for nogle regler – alt sammen for at spare prisen på et buskort, så vores børn kan komme sikkert i skole.

Benny Bermann
Karina Rosenbeck
Anja Nielsen

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn kommune tænker ikke på børnenes sikkerhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER