Adskillige anholdt i stor aktion mod indbrud

Adskillige anholdt i stor aktion mod indbrud

26. juni 2018 - kl. 13:20 - af

I dag har politiet, i en koordineret operation, ransaget flere adresser rundt omkring i hele Nordjylland. Det sker som led i indsatsen mod indbruds-kriminalitet. I alt 8 mænd er anholdt i dag.

I løbet af tirsdag morgen og formiddag, 26. juni 2018, har et større antal betjente fra Nordjyllands Politi foretaget en koordineret anholdelses- og ransagningsaktion på 20 adresser i hele politikredsen.

Politiet har ved aktionerne anholdt 8 lokale mænd i alderen fra 25 til 44 år, der alle sættes i forbindelse med omfattende indbruds-kriminalitet mod villaer, lejligheder og enkelte forretninger. Der er blandt andet blevet stjålet designermøbler, værktøj, vin og elektronik for millioner af kroner ved de mange indbrud og tyverier.

Flere sager i koordineret aktion 
Der er tale om flere forskellige efterforskninger rettet mod især formodede gerningsmænd mistænkt for indbruds-kriminalitet, og politiet har derfor koordineret anholdelserne i en større aktion – døbt Operation Marksmen.

For eksempel har betjente efter længere tids efterforskning i én sag slået til mod flere adresser i Vendsyssel-området, hvor politiet formoder, at der befinder sig tyvekoster fra flere tilfælde af indbrud. Men ransagningerne i de forskellige sager foregik over hele Nordjylland, blandt andet også i Frederikshavn, Hals, Vrå, Dronninglund, Aalborg, Skørping, Nørager og Aalestrup.

Ud over beslaglæggelse af formodede tyvekoster har betjentene også beslaglagt hash, kokain og doping.

Tilfreds aktionsleder
Anholdelserne i dag er sket på baggrund af en lang række af forskellige spor, der er sikret på de enkelte gerningssteder, oplyser lederen af politiets efterforskning, politikommissær Sune Myrup.

”Disse spor har ledt mistanken hen på specifikke gerningsmænd, og det er dem, som vi har foretaget anholdelse af i dag,” siger politikommissæren, der erklærer sig tilfreds med dagens mange anholdelser:

”Aktionerne forløb fredeligt og roligt, og de anholdte er nu indtransporteret til vores politistationer i Hjørring, Frederikshavn, Aalborg og Hobro – hvor vi er i gang med at afhøre dem.”

Flere anholdelser ventes
Alle de anholdte sigtes for indbrud eller tyveri, og når alle afhøringer i løbet af dagen er afsluttet, så vil de formentlig blive løsladt. Men politikommissær Sune Myrup pointerer, at politiet netop med aktionen i dag også har ønsket at sende et kraftigt signal til indbrudsmiljøet.

”Vi efterforsker målrettet og intensivt mod indbrudskriminalitet – og derfor glæder det mig, at vi kunne skride til så mange anholdelser i dag,” siger Sune Myrup, som i samme ombæring har en forhåbning om, at en afledt effekt af dagens aktioner vil være, at indbrud falder i sommerferien, fordi de anholdte nu ved, at politiet er på sporet af dem, og at fornyet kriminalitet indebærer øget risiko for fængsling.

”Afslutningen på sommeren skæmmes for de borgere, der kommer hjem fra ferie til et indbrudsramt hus. Jeg håber, at vi med dagens aktion har sendt et signal til indbrudsmiljøet, der bidrager til et fald i sommer-indbrud,” siger politikommissæren.

Politiet har med dagens aktion haft i alt 15 gerningsmænd i kikkerten, og politikommissær Sune Myrup understreger kraftigt, at efterforskningen i sagerne forsætter.

”Vi søger stadig efter de sidste personer, og min forventning er, at der i kommende tid kommer til at ske yderligere anholdelser,” siger han.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Adskillige anholdt i stor aktion mod indbrud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER