Nordjylland vil have flere turister

Nordjylland vil have flere turister

8. juni 2018 - kl. 11:54 - af

En fælles turismeudviklingsplan for Danmarks vestkyst er netop offentliggjort. Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommuner er blandt de aktive parter i udviklingsarbejdet, som frem mod 2025 skal gøre Vestkysten til en førende kystdestination i Nordeuropa. 

Udviklingsplanen for Vestkysten, der i dag er præsenteret for erhvervsminister Brian Mikkelsen, sætter mål for turismens vækst og udvikling. Vestkysten skal opleves som en samlet attraktiv turistdestination med stærke feriesteder og naturen som hovedattraktion. Væksten skal ske gennem tættere samarbejde langs hele kysten og en fokuseret udvikling af 18 udvalgte feriesteder. I Nordjylland drejer det sig om Skagen, Hirtshals og Tversted, Lønstrup, Løkken, Blokhus, Slettestrand og Thorupstrand, Klitmøller og Vorupør.

”I Frederikshavn Kommune er det et specifik mål at få flere gæster, og Skagen er vores vækstmotor og vores topbrand, som kan løfte turismen i hele området. Vi vil dyrke de særlige interesser for kultur og livsnyderkonceptet gennem nye oplevelsesmuligheder og produktudvikling. Og så vil vi fokusere på at skabe mere helårsturisme, blandt andet gennem gode hoteller og i målgruppen af folk, der tager på kortere ferier, ” siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Nordeuropas førende feriested
Den fælles vision er, at Vestkysten allerede i 2025 er blandt Nordeuropas førende kystdestinationer og en drivkraft for vækst i turismen i hele Danmark. Konkret skal overnatningskapaciteten udvides, løftes og differentieres, så antallet af overnatninger på Vestkysten stiger med 3,3 procent om året. Omsætningen skal tilsvarende øges 4 procent årligt.

”Den samlede plan sikrer en fælles ramme, hvor de fire nordjyske og de øvrige Vestkystkommuner kan videreudvikle de attraktive kystdestinationer, hvor vi balancerer turisme- og naturinteresser. Vi skal fortsat værne om naturen og de unikke kystlinjer, som giver borgere og turister enestående oplevelser året rundt. Samtidig stiller planen krav til, at kommunerne skal være klar til at investere i infrastrukturen og støtte op om aktiviteter, der kan gøre det attraktivt for private at investere i udviklingen af turismen,” siger Mogens Christen Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune.

Naturen i hovedrolle
Den vilde og uberørte natur langs Vestkysten er et trækplaster. Bevarelsen og beskyttelsen af naturen er derfor et vigtigt omdrejningspunkt. Fri adgang til de storslåede landskaber skal sammen med autentiske bymiljøer, levende byliv og kulturoplevelser danne rammerne om en moderne dansk kystferie. Derudover fokuserer planen i høj grad på udvikling af oplevelser og tilbud i ”spor”, der inviterer vestkystturisten til at bevæge sig mere langs kysten.

”Med den nye udviklingsplan står vi med en reel nyskabelse. Aldrig tidligere har alle kystkommuner i den grad haft fokus på at løfte Vestkysten i samlet flok. Alle har bidraget til planen, og alle kan derfor se sig selv i den. Det giver et fantastisk afsæt for at styrke en turismeudvikling, baseret på planens mange anbefalinger. Det kræver også meget af os selv, og der er vi i Thisted begunstiget med en fantastisk natur, ligesom vi har utroligt mange lokale fødevareproducenter, som fortæller den gode historie om Thy og om hele Vestkysten,” siger Ulla Vestergaard, borgmester, Thisted Kommune.

Investeringer er afgørende
Realisering af udviklingsplanen kræver investeringer i turismen. Vestkysten skal udvikle feriehusturismen som den primære overnatningsform, og samtidig skabe grundlag for investeringer i andre overnatningsformer. Et mere varieret overnatningstilbud skal tiltrække nye målgrupper med et højere forbrug. Det stiller krav om målrettede indsatser, som skal skabe det ønskede kommercielle fokus og produktfornyelse. Der skal være tættere samspil mellem offentlige parter, fonde og private investorer.

”I Hjørring Kommune har vi specifikke ønsker til, hvordan vi fx gerne vil skabe mere overnatningskapacitet til at supplere sommerhusene, som i dag er den helt overvejende overnatningsform i kommunen. Samtidig vil vi gerne søsætte projekter, der kan forbedre infrastrukturen eller skabe nye oplevelsestyper for turisterne – for potentialet er der, men den altovervejende nøgle til at lykkes med det, er jo investeringer,” siger Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune. 

Fakta:
Udviklingsplanen indeholder i alt fem indsatsområder:

  • En samlet destination – bundet sammen af et stærkt brand og en god turismeinfrastruktur
  • Stærke feriesteder – stærke og levende kystbyer og destinationer med volumen og liv året rundt
  • Naturen som hovedattraktion – og med endnu bedre adgang til oplevelserne
  • Differentieret overnatningskapacitet – mere variation i tilbuddene
  • Strategisk investeringsfremme – målrettet og professionel indsats for at tiltrække flere investorer

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjylland vil have flere turister' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER