Saltlandet inviterer til besøg i Voer Kirke

Saltlandet inviterer til besøg i Voer Kirke

4. juni 2018 - kl. 0:04 - af

Saltlandet inviterer til kirkebesøg i Voer Kirke d. 14. juni. Efter rundvisning i kirken og kirkegården, er der kaffe i Tinghuset, hvor Runa Christensen fortæller om Tinghuset.

De fleste ved  om Voer Kirke, at den hørte til Voergaard, som i 1500-tallet ejedes af bl. A. Stygge Krumpen og senere af ægteparret Otto Banner og Ingeborg Skeel. Og især Ingeborg Skeel har sat sit præg på Voer kirke bl.a. med tårnets opførelse. Ved kirken mødes vi kl. 19 af en medarbejder, som guider os rundt i kirken og på kirkegården. Derimod har de færreste nok hørt om Voer Birketing. Det blev oprettet af lensmanden på Voergaard og nævnes første gang i 1578. Birketinget kunne afsige dom i sager, der angik godsets bønder, og det virkede indtil 1820. Tinghuset, hvor dommene blev afsagt, ligger stadig tæt ved indgangen til Voergaard.

Tinghuset er ét af landets sidste birketinghuse. Før var huset truet af voldsomt forfald. Men som en del af Realdanias kampagne ”Fremtidens Herregård”, er tinghuset blevet genopført og har fået nyt liv som kaffestue og klubhus. Projektet har kombineret bygningsrestaurering, turismeudvikling og inddragelse af lokal samfundet.

Det var Runa Christensen, formand for foreningen ” Voergaard levende historie”, som sammen med Voergaards bestyrelse, tog initiativ til bygningens restaurering. Runa Christensen vil i Tinghuset fortælle om projektet med Tinghusets redning og anvendelse i den årlige festival ” Middelalderdage ”.

Det er Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn, der står for arrangementet, der med rundvisning, kaffe og kage koster 70 kr. og der er tilmelding senest 7. juni til Ninna Olsen på tlf. 9846 3368.

Alle er velkommen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Saltlandet inviterer til besøg i Voer Kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER