Trafikpris til Frederikshavn: Cykler skaber integration

Trafikpris til Frederikshavn: Cykler skaber integration

30. maj 2018 - kl. 0:14 - af

Resten af Danmark kan lære af de gode erfaringer i Frederikshavn. Her har man i fællesskab fundet en spændende opskrift på, hvordan cykling, trafiksikkerhed og integration i lokalsamfundet kan gå op i en højere enhed gennem hjælp til selvhjælp, lyder det fra formand for GF Fondens trafikpriskomite, Jesper Sølund.

Frederikshavn Kommune modtager fredag den 1. juni den nationale trafikpris fra GF Forsikrings fond. Prisen gives for et tværgående samarbejde mellem Park og Vej, Projekt og Integration, modtagerklasserne og AOF Sprogcenter Nord. Projektet samarbejder med et cykelværksted, hvor en frivillig sætter cykler i stand og giver dem til integrationsborgere, der har transportbehov i nærområdet.

En indsats, som kommunen nu høster GF Fondens nationale trafikpris for. Med anerkendelsen følger 148.500 kroner, der blandt andet bruges til at formidle viden om sikker adfærd i trafikken til integrationsborgerne og til at dele erfaringerne med andre dele af landet.

Program for prisfesten:
13.00-13.15: Velkomst ved borgmester Birgit Hansen (S)
13.15-13.25: Tale ved Jesper Sølund, formand for GF Fondens trafikpriskomite, dokumentationschef hos Rådet for Sikker Trafik
13.25-13.35: Overrækkelse af GF Trafikpris ved Jens Jørgen Vinther, formand for GF Nord
13.35-13.50: Uddeling af cykler ved John Rasmussen og Bajro Terzic.

Fra 13.50 og frem til 14.30 er der diverse aktiviteter for de fremmødte. Man kan få tjekket sikkerheden på sin cykel, prøve en cykelbane og tage cykelprøven, og der er mulighed for at vinde små præmier.

Hjælp til selvhjælp
Det er første gang, at et projekt i Vendsyssel modtager den nationale trafikpris. GF Trafikpris gives hvert år til initiativer, der fremmer trafiksikkerheden i Danmark ved at anvise konkrete lokale løsninger, der kan udbredes til andre dele af landet. Prismodtagerne vælges af en trafikfaglig komite, hvor Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, er formand.

Se mere om prisen på www.gftrafikpris.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Trafikpris til Frederikshavn: Cykler skaber integration' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER