Frederikshavn Elnet skifter navn til Elinord

Frederikshavn Elnet skifter navn til Elinord

16. maj 2018 - kl. 17:04 - af

Lovgivning medfører nyt navn og ny grafisk identitet for Frederikshavn Elnet, men det “nye” selskab Elinord vil fortsat levere el i nord.

Elnetselskabet Frederikshavn Elnet A/S, der er en del af koncernen Frederikshavn Forsyning A/S, skifter pr. 1. juli 2018 navn til Elinord A/S – i daglig tale Elinord.

Baggrunden for dette navneskift er en ny elforsyningslov, der har fastlagt, at elnetselskaber, som er koncernforbundne med andre aktiviteter, skal adskille deres kommunikation og identitet fra resten af koncernen. Idet Forsyningen også sælger el, vand og varme, er selskabet altså omfattet af loven.

Rent praktisk betyder det, at navn, logo, hjemmeside, biler og medarbejdernes beklædning ikke må ligne den øvrige koncerns. Der skal desuden være separat telefonnummer og mail til elnetselskabet.

Der har været gennemført en navnekonkurrence internt for Forsyningens medarbejdere. Blandt de indkomne forslag faldt valget på Elinord. Et kommunikationsbureau har herefter udarbejdet logo, grafisk identitet og ny hjemmeside.

Bestyrelsen for Frederikshavn Elnet A/S har tidligere på året fået forelagt det nye navn og logo. På generalforsamlingen den 16. maj 2018 har bestyrelsen formelt godkendt navnet Elinord med en ændring af vedtægterne, der træder i kraft pr. 1. juli 2018.

De omkostninger, der er forbundet med et identitetsskift vurderes at blive knap 500.000 kr.

“Vi skal jo overholde loven, men jeg og den øvrige bestyrelse beklager, at vi skal pålægges denne ekstraordinære omkostning i forbindelse med en særskilt identitet”, udtaler bestyrelsesformand Jens Hedegaard Kristensen. “Men når dette så er sagt, synes jeg, at både navnet Elinord og logoet er enkelt og ganske passende for selskabet”, slutter formanden.

Elinord vil, på samme måde som Frederikshavn Elnet, levere el til private husstande og virksomheder i Sæby, Strandby, Frederikshavn by, det meste af Elling og oplandet i dette område. Selskabets drift sker stadig fra Forsyningens adresse på Knivholtvej 15, og der sker ingen ændringer i den måde, hvorpå selskabet hidtil er drevet.

Hvad er net, og hvad er handel?
Det kan være svært at skelne imellem, hvad der er elnet, og hvad der er elhandel. Når vi tænder stikkontakten eller komfuret, forventer vi jo, at der er strøm uanset, hvordan eller hvorfra den er kommet ind i huset.

El sælges på markedsvilkår, og du kan købe dit el hos et hvilket som helst elhandelsselskab, fx Frederikshavn Elhandel, Eniig eller OK.

Elnetselskabet sørger for, at strømmen kommer fra kraftværker, vindmøller mv. og ud til kunderne.

Der er over 50 forskellige net, som leverer strøm i hvert deres område af Danmark. Du kan ikke selv bestemme, hvilket netselskab, der skal levere din strøm.

Oplever du som privatkunde problemer med din elmåler eller manglende strøm, skal du altid kontakte det elhandelsselskab, hvor du køber din strøm. Herefter bliver henvendelsen givet videre til elnetselskabet, der vil udbedre fejlen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Elnet skifter navn til Elinord' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER