Biblioteket sætter fokus på misbrug og afhængighed

Biblioteket sætter fokus på misbrug og afhængighed

19. april 2018 - kl. 11:21 - af

Et af forårssæsonens temaer er ”Misbrug og afhængighed”, og med afsæt i det har bibliotekerne i Frederikshavn, Skagen og Sæby fem spændende foredrag på plakaten i maj måned.

Der findes mange former for misbrug og afhængighed – alkohol, stoffer, spiseforstyrrelser, ludomani, mobilafhængighed m.v., og det kan være svært at opdage et misbrug, før det er for sent.

– Vi sætter fokus på flere former for misbrug, fortæller bibliotekar Pernille Lisborg, og til det har vi inviteret fem spændende mennesker, fire som hver på deres måde selv har haft eller har været tæt på misbrug, og en ekspert, der vil hjælpe os til at blive meget klogere på misbrug.

I 2016 skønnes det at ca. 147.000 danskere er afhængige af alkohol og ikke kan stoppe deres forbrug uden behandling. Antallet af stofmisbrugere i Danmark ligger skønsmæssigt på ca. 33.000 og stigende, mens hundred millioner mennesker verden over i dag har så svært ved at slippe deres smartphone eller tablet, at det til forveksling minder om et alkohol- eller narkomisbrug.

Misbrug har store menneskelige omkostninger – både for den enkelte, de pårørende og samfundet, men også i forhold til misbrugerens økonomi, sundhed, helbred og boligforhold.

Tabu
De nærmeste – forældre, ægtefæller og ikke mindst børnene, som vokser op i en dysfunktionel familie med misbrug og omsorgssvigt, de har rigtig svært ved at komme videre og at bryde mønstret.

Disse svigt bliver sjældent set, eller berøringsangst fra omgivelserne gør, at ingen griber ind. Dette misforståede hensyn forstærker det tabu, der er omkring misbrug og afhængighed. – Hvis ikke vi tør tale om det, forbliver det et tabu, understreger én af foredragsholderne.

Barsk historier
Publikum kan se frem til en håndfuld meget personlige, hudløst ærlige og barske beretninger om misbrug og afhængighed til sat humor og musik. Fortalt med det formål at skabe forståelse, åbenhed og dialog. Foredrag med et budskab til alle – også fagpersoner, der arbejder med misbrugere.

Se mere under dette link: https://bibl.frederikshavn.dk/tags/misbrug-og-afhaengighedeller eller hent programmet på dit lokale bibliotek.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Biblioteket sætter fokus på misbrug og afhængighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER