Sæby Havn gør klar til udvidelse…

Sæby Havn gør klar til udvidelse…

6. marts 2018 - kl. 0:52 - af

Inden for de næste uger sender Frederikshavn Kommune en ansøgning til Kystdirektoratet for at søge om tilladelse til at udvide Sæby Havn med nye havneanlæg. Udvidelsen er første fase i en udviklingsplan, der skal gøre Sæby Havn endnu mere attraktiv og dermed medvirke til at tiltrække flere tilflyttere og turister til byen.

De nye havneanlæg, som ansøgningen til Kystdirektoratet omfatter, er et nyt havnebassin og havneområde syd for den nuværende indsejling til Sæby Havn.
Det nye bassin og havneområde skal gøre det muligt at igangsætte nye maritime aktiviteter og eventuelt flytte eksisterende havneaktiviteter til den nye havn. Hele indsatsen med at udvikle Sæby Havn skal styrke havnens maritime tilbud og betydning for turisme og bosætning. I de kommende uger behandler Kystdirektoratet ansøgningen, og sæbynitterne får i løbet af foråret præsenteret udviklingsplanen:

”Jeg er rigtig glad for, at vi med denne ansøgning for alvor går i gang med en spændende udvikling af Sæby Havn. Vi har i længere tid arbejdet med de indledende tiltag, men nu er vi parate til at komme i dialog med både myndigheder og sæbynitter om tankerne for havnen. Derfor holder vi inden længe et offentligt møde, hvor vi præsenterer udviklingsplanen og giver sæbynitterne mulighed for at komme til orde,” siger Karsten Thomsen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn Kommune.

I løbet af foråret går Frederikshavn Kommune i gang med den konkrete og detaljerede planlægning for det nye havneområde i Sæby. I den forbindelse inviteres sæbynitterne løbende til dialog om planerne for havneudvidelsen.

Fakta
Etablering af nye havneanlæg forudsætter, at man søger om tilladelse i Kystdirektoratet, som er myndighed på søterritoriet. Søterritoriet omfatter havet fra kystlinjen til en linje 12 sømil (ca. 22 km) fra kysten.
Der kan gå op til 16 uger, før Frederikshavn Kommune kan forvente at få svar på ansøgningen fra Kystdirektoratet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Havn gør klar til udvidelse...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER