Plan om boliger ved Solsbæk Strand til ny politisk debat

Plan om boliger ved Solsbæk Strand til ny politisk debat

3. marts 2018 - kl. 0:33 - af

Kurt Stenbro, Sæby, har som tidligere beskrevet, planer om at opføre op til 49 boliger som åben-lav bebyggelse inden for et lokalplanområde nær Solsbækvej syd for den nuværende bebyggelse ved Pottemagervej – altså allersydligst i Sæby, mens kommuneplantillægget ud over lokalplanområdet omfatter et nyt område beliggende vest for dette område.

Kommuneplantillægget hænger sammen med og omfatter tillige 3 eksisterende boligområder, beliggende nord for Sæby ved Sulbæk og Haldbjerg, der foreslås udtaget af kommuneplanen, heraf 2 områder, som foreslås tilbageført til landzone.

Sagen tages nu til fornyet politisk debat og er sat på dagsordenen for det kommende møde i Plan- og Miljøudvalget på tirsdag.

Det fremgår af dagsordenspunktet, at Erhvervsstyrelsen i juni 2017 nedlagde veto mod forslag til lokalplan og forslag til kommuneplantillæg. Det har været et krav i Erhvervsstyrelsens veto, at udover en tilbageførelse af rammeområderne fra byzone til landzone, skal de to nævnte deklarationer for de pågældende områder også aflyses. Det har imidlertid vist sig vanskeligt at få aflyst deklarationerne, idet ejerne, der er påtaleberettigede, ikke ønsker en aflysning.

På den baggrund foreslår Center for Teknik og Miljø, at kommuneplantillægget ændres, så det nye udlæg til boligformål reduceres til kun at omfatte det aktuelle lokalplanområde. Herved vil der ikke være behov for at tilbageføre andre rammeområder til landzone eller at udtage områderne af kommuneplanen, men udelukkende at udtage rammeområde ved Birkevej af kommuneplanen.

Dette område er hverken i byzone eller lagt i lokalplan, men udelukkende udlagt i kommuneplanen. Denne ændring kræver derfor ikke en særskilt proces.

Dette løsningsforslag har været forelagt Erhvervsstyrelsen, der har noteret sig, at der i det nye kommuneplantillæg er redegjort for en særlig planlægningsmæssig begrundelse for inddragelse af et nyt areal i byzone. Erhvervsstyrelsen noterer sig desuden, at kommuneplantillægget derved sikrer, at der samtidig med udlæg af et nyt areal til boliger på 6,5 ha udtages et allerede rammebelagt areal til boliger på 8 ha, og at kommuneplantillægget dermed opfylder de bemærkninger, som styrelsen har opremset i sit veto.

Styrelsen vil dog ikke bekræfte et frafald af sit veto, før den efter den offentlige høring har haft mulighed for foretage en samlet vurdering af planforslagene.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet, at kommuneplantillægget sendes i offentlig debat.

Som det vil fremgå efterfølgende, har sagen været rigtig længe undervejs, og Sæby Avis har ved flere lejligheder gennem se seneste år skrevet om planerne. Der kan læses mere via nedenstående links:

https://saebyavis.dk/2017/04/13/plan-for-lokalplan-for-boliger-ved-solsbaek-strand-lagt-frem/#more-123914

https://saebyavis.dk/2015/08/18/lokalplan-for-boliger-ved-solsbaek-strand/#more-80951

https://saebyavis.dk/2015/05/02/planer-om-boliger-ved-solsbaek-strand-paa-udvalgsmoede/#more-78073

https://saebyavis.dk/2015/01/11/planlaegning-af-boliger-ved-solsbaek-strand/#more-75177

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Plan om boliger ved Solsbæk Strand til ny politisk debat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER