Lokalplan for boliger ved Solsbæk Strand

Lokalplan for boliger ved Solsbæk Strand

18. august 2015 - kl. 0:07 - af

SolsbækvejPå Plan- og Miljøudvalgets dagsorden tirsdag den 18. august er bl.a. et punkt om forslag til lokalplan vedr. boliger ved Solsbæk Strand umiddelbart syd for Sæby by.

I forlængelse af beslutning i Plan- og Miljøudvalget på mødet den 5. maj 2015 foreligger der nu et forslag til lokalplan og kommuneplantillæg for et nyt boligområde ved Solsbæk Strand umiddelbart syd for det eksisterende boligområde ved Pottemagervej og Sadelmagervej i Sæby. Lokalplanområdet afgrænses mod nord af en eksisterende beplantning, der oprindelig lå som en overgang mellem ovennævnte boligområde og det åbne land. Lokalplanforslaget stiller krav om etablering af et nyt beplantningsbælte mod det åbne land i lokalplanområdets sydlige afgrænsning. Mod vest er området afgrænset af en skovbeplantning og mod øst af Solsbækvej og kystområdet mod Kattegat.

Lokalplanforslaget har til formål at muliggøre etablering af et nyt boligområde med mulighed for op til 49 boliger. Lokalplanområdet søges udformet med en klar identitet, der indpasses i landskabet. Lokalplanforslaget har desuden til formål at sikre, at den del af lokalplanområdet, der ligger inden for strandbeskyttelseslinjen udlægges som et offentligt tilgængeligt grønt område, der skal henligge som et åbent engareal. Endelig er det et formål at sikre grønne friarealer for bebyggelsen og vej- og stiforbindelser internt og ud af området. Vejadgangen til området sker fra Solsbækvej.

Inden for området findes registrerede naturarealer, som er respekteret og indarbejdet som en del af lokalplanens grønne områder.

Lokalplanområdet er beliggende i landzone i det åbne land og derfor ikke omfattet af kommuneplanens rammebestemmelser.

Der er i tilknytning til lokalplanforslaget udarbejdet et tillæg til kommuneplanen, der udlægger området til boligbebyggelse i form af åben–lav bebyggelse.

Der er udarbejdet en miljøscreening af planforslagene, der konkluderer, at der i henhold til Lov om Miljøvurdering af planer og programmer ikke skal udarbejdes en miljøvurdering af forslagene.

Kommunaldirektøren indstiller, at Plan- og Miljøudvalget over for Økonomiudvalget og Byrådet anbefaler, at lokalplanforslaget og kommuneplantillægget sendes i offentlig debat.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokalplan for boliger ved Solsbæk Strand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER