Roblon i Sæby er i dag blevet solgt

Roblon i Sæby er i dag blevet solgt

23. februar 2018 - kl. 15:41 - af

Roblon skærper fokus på forretningssegmentet Industrial Fiber.

Koncernen annoncerede i efteråret 2016 en fem års strategiplan for Roblons to forretningssegmenter:

Industrial Fiber og Engineering. Koncernen har i 2016/17 gennemført en række strategiske tiltag, herunder opkøb og etablering af virksomhed i USA i forretningssegmentet Industrial Fiber, hvor der i samme periode er identificeret yderligere markedsmuligheder. For at styrke forankring og ekspansion i Industrial Fiber har Roblon dags dato indgået aftale om salg af den største del af forretningssegmentet Engineering til Erhvervsinvest og ledelsen af Roblon Engineering Lars Munch Antonsen og Jesper Krarup Nielsen. Ifølge aftalen sker overtagelsen den 14. marts 2018.

Ved dette frasalg vil ledelsesressourcer og kapital frigøres, hvilket skal investeres i Roblons fremtidige kerneforretning Industrial Fiber.

Den største del af Roblon Engineering består af salg og produktion af tovværksmaskiner, twistere og windere, hvor koncernen gennem en lang årrække har opbygget et stærkt og anerkendt brand i tovværksindustrien. Roblon betragtes som en af markedslederne i tovværksindustrien. Ud af en samlet omsætning i Roblon Engineering i 2016/17 på 100,2 mDKK omsatte denne del 85,9 mDKK. De samlede aktiver i forretningssegmentet Roblon Engineering per 31. oktober 2017 udgjorde 76,5 mDKK.

Den anden og mindre del af Roblon Engineering, salg og produktion af produktionsudstyr til den fiberoptiske kabelindustri, ser ledelsen strategiske fordele ved at bevare under koncernens ejerskab. Roblon vil yderligere satse på – som den eneste i verden – at kunne tilbyde både produktionsudstyr og kabelmaterialer til producenter af fiberoptiske kabler. Denne industri har i de seneste år været i kraftig global vækst, og det forventes at fortsætte i de kommende år.

De nye ejere overtager som led i handlen samtlige forretningsmæssige aktiviteter tilknyttet salg og produktion af tovværksmaskiner, twistere og windere. Endvidere overtages nettoaktiver tilknyttet det frasolgte, herunder bygninger i Sæby, tekniske anlæg og arbejdskapital. Der medfølger 57 medarbejdere, som alle får ansættelse hos de nye ejere. Der er desuden indgået aftale om sourcing af kabelmaskiner og administrative serviceaftaler i en overgangsperiode.

Den nye ejer sigter mod at videreudvikle den tilkøbte forretning og konsolidere sin førerposition i tovværksindustrien.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Roblon i Sæby er i dag blevet solgt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER