Olie- og gasefterforskning på land hører fortiden til

Olie- og gasefterforskning på land hører fortiden til

22. februar 2018 - kl. 14:25 - af

Det er slut med at bore efter bl.a. skifergas på land og i de indre dansk farvande.

Regeringen lukker for nye tilladelser til efterforskning og indvinding af olie og gas. Fremover vil det være Nordsøen, der vil blive søgt i. Det sker efter mere end 80 år med søgninger og boringer efter olie og gas på land og i de indre farvande i Danmark.

Lars Christian Lilleholt, energi-, forsynings- og klimaminister, (V) siger:

– Det skal være slut med at bore efter olie, gas og skifergas på land og i de indre farvande i Danmark. Derfor siger vi nu klart, at olie- og gasefterforskning på land hører fortiden til. I fremtiden vil al efterforskning og boring efter olie og gas i Danmark ske i Nordsøen, hvor der stadig er et markant potentiale, som sikrer staten indtægter til stor gavn for vores velfærd og velstand, og indtægter som er et vigtigt bidrag til regeringens ambitioner om at sætte turbo på Danmarks grønne omstilling.

Så nu er det slut med prøveboringer i Nordjylland, og både Dybvad og resten af Nordjylland kan ånde lettet op.

Udmelding glæder også det nordjyske folketingsmedlem Lisbeth Bech Poulsen (SF), der siger

– Dybvad og resten af Nordjylland kan ånde lettet op, efter regeringens udmelding, der endegyldigt stopper jagten på skifergas i den nordjyske undergrund.

 

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Olie- og gasefterforskning på land hører fortiden til' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER