Publikumsrekord på Kystmuseet i 2017

Publikumsrekord på Kystmuseet i 2017

20. februar 2018 - kl. 13:51 - af

I 2017 satte Nordjyllands Kystmuseum fuld skrue på forskning og formidling, og satsningen gav pote. Blandt museets mange gode resultater for 2017 er publikumsrekord. De intensiverede aktiviteter har givet det ønskede resultat.

Kystmuseet kommer ud af 2017 med et samlet publikumstal på 242.110 personer, som har besøgt museets afdelinger i Sæby, på Bangsbo Fort, Bangsbo og Skagen, har besøgt en af museets satellitudstillinger eller kulturmiljøer, sejlet med museumskutteren Hansa, kørt en tur med den røde veteranbus, eller deltaget i en af museets mange aktiviteter. Aldrig før har så mange, på den ene eller anden måde, løst billet til Kystmuseet.

– I lyset af debatten 2017 om museernes besøgstal, har Kystmuseet indført en mere nøjagtig statistik, hvor vi tæller pr. ydelse, hvilket har bidraget til det gode resultat. Hertil kommer, at Danmarks Statistik, der udarbejder den nationale besøgsstatistik, har indført nye principper for publikumstælling, således at vi nu også skal tælle de besøgende i museets kulturmiljøer, satellitudstillinger mv., hvormed der bliver rettet op på en længe eksisterende skævhed, idet museet jo netop servicerer publikum disse steder, som Kystmuseet har mange af. Og selv hvis vi ”renser” og opgør tallet som i foregående år, sætter vi rekord. I så fald ”reduceres” de 242.110 besøgende til 73.481 besøgende, hvilket fortsat er rekord. Kystmuseet blev stiftet 2009, og lagde fra land med et besøgstal på 61.943 besøgende. Et lavpunkt blev nået i 2012 med 45.493 besøgende, den hidtidige rekord i stiftelsesåret 2009, og i 2017 når vi så højdepunktet med 242.110 gæster på museet, fortæller museumsinspektør Henrik Gjøde Nielsen.

– Men ingen formidling uden forskning. Blandt museets forskningsprojekter 2017 kan nævnes en omfattende undersøgelse af en række kendte vrag fra Napoleonskrigen i starten af 1800-tallet, finansieret af Slots- og Kulturstyrelsen og gennemført i samarbejde med Holstebro Kommunes Museer og Moesgaard Museum, samt det fortsatte arbejde i det treårige forskningsprojekt Atlantvolden i Nordjylland, finansieret af Velux-fonden, som gennemføres i samarbejde med Museet for Thy og Vester Hanherred, Museumscenter Hanstholm, Vendsyssel Historiske Museum og Aalborg Universitet.

De mange aktiviteter på forsknings- og formidlingsområdet har tillige medført en massiv pressedækning, i landsdækkende radio og tv, og i lokale, regionale og nationale medier på alle platforme. I den forbindelse har vi tillige kunnet konstatere, at Kystmuseets aktiviteter også er blevet omtalt i norske, svenske og tyske medier.

Vi er naturligvis meget glade for fremgangen, men hviler ikke på laurbæerne, og har nu taget fat på arbejdet med at gøre det hele endnu bedre i 2018, bl.a. i forbindelse med Frederikshavn Købstadsjubilæum, hvor museet bidrager med foredrag, udstillinger og en stor bog om Frederikshavn Købstads historie, ligesom museet producerer en bog om Frederikshavn Havns historie og udvidelse, slutter museumsinspektør Henrik Gjøde Nielsen.

En kommentar til “Publikumsrekord på Kystmuseet i 2017” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Publikumsrekord på Kystmuseet i 2017”

  • Som Sæbynit opfordre jeg Sæby Avis til at tilvejebringe oplysning om hvormange besøgende der har betalt entre direkte til Kustmuseets afdeling i Sæby i 2017.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Publikumsrekord på Kystmuseet i 2017' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER