Borgerdrevne forslag på den politiske dagsorden

Borgerdrevne forslag på den politiske dagsorden

14. februar 2018 - kl. 8:21 - af

Enhedslisten og SF har anmodet om at få sat en sag på Byrådets dagsorden, når Byrådet afholder møde i aften, den 14. februar.

Enhedslisten og SF ønsker, at borgerne i Frederikshavn Kommune får mulighed for at rejse forslag, som kommer til behandling i byrådet – såkaldte borgerdrevne forslag.

De to partier foreslår:

at borgmesteren på vegne af borgerne fremsætter borgerdrevne forslag til drøftelse i byrådet
at forvaltningen beslutter en praksis for indsamling af underskrifter, der vægter brugervenlighed højt
at det kræver underskrifter/tilkendegivelser fra et antal stemmeberettigede borgere med bopæl i Frederikshavn Kommune svarende til et mandat i byrådet, at få et forslag drøftet i byrådet. Forslag, der tidligere har været behandlet af byrådet, kan dog ikke kræves genbehandlet
at borgerdrevne forslag igangsættes som en 3-årig forsøgsordning, hvorefter ordningen evalueres.
Som begrundelse for forslaget mener SF og Enhedslisten, at det vil gavne et aktivt demokrati, hvis borgerne får mulighed for at rejse forslag i byrådet. Det skal f.eks. give de unge, som måske ikke kunne stemme ved valget, en mulighed for at påvirke byrådets arbejde.

Ordningen fungerer allerede i flere kommuner i hvert fald i Rødovre, Albertslund, Middelfart og Roskilde, Ringsted og Ringkøbing-Skjern kommuner. Der har i nogle af disse kommuner allerede været de første borgerdrevne forslag på dagsordenen.

”Denne mulighed synes vi også, vi skal give borgerne i Frederikshavn Kommune,” lyder det fra SF og Enhedslisten, som hver har 1 mandat i Byrådet ved Christina Lykke Eriksen (SF) og Ida Skov (Enhedslisten).

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgerdrevne forslag på den politiske dagsorden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER