Brug for flere parametre ved beregning af haltilskud

Ole Røbæk Jensen

Brug for flere parametre ved beregning af haltilskud

5. februar 2018 - kl. 0:06 - af

I to artikler har Sæby Avis behandlet spørgsmål, der vedrører en påtænkt ændring af økonomiske tilskud til haller rundt om i kommunen.

I den første artikel opfordrede centerleder Lars K. Nielsen, Sæby Fritidscenter, politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget til hurtigst muligt at træffe beslutning om den fremtidige model – al den stund, at det tidligere udvalg i slutningen af 2017 traf en principbeslutning om at ændre ved modellen for tilskud.

I den anden artikel var der en udtalelse fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Broholm (V), hvor denne beklagede, at sagen ”hænger henover et valg”, som han udtrykte det. Han forsikrede, at der arbejdes på højtryk med at nå frem til en brugbar model, men samtidig bad han om forståelse for, at det nye udvalg har brug for at sætte sig ordentligt ind i sagen, inden der træffes en endelig beslutning.

SæbyAvis kunne ved samme lejlighed beskrive tankerne om, at modellen tænkes bygget op på 3 grundsten: et grundtilskud, et aktivitetstilskud og et politisk prioriteret beløb. Hver af disse grundsten skal sikre gennemsigtighed og synlighed i forhold til, hvordan driftstilskudsmidlerne fordeles mellem institutionerne. Af artiklen fremgik ligeledes, at der således kunne blive tale om ganske store forskydninger i de tilskud, hallerne får nu og fremover, hvis modellen besluttes som skitseret.

Harmonisering via flere parametre
Byrådsmedlem Ole Rørbæk Jensen (A), Sæby (og medlem af Kultur- og Fritidsudvalget) siger i en kommentar: ”Det er helt forståeligt, at det nye Kultur- og Fritidsudvalg på dets første møde ikke blot tiltrådte det nye forslag til haltilskudsmodel, det var heller ikke meningen.”

”De nye medlemmer skal naturligvis have lov til at sætte sig ordentligt ind i problemstillingerne, som er komplekse. Det tidligere udvalg principgodkendte en løsning til en ny model, men modellen var ikke færdigbehandlet. Den gav for mange differencer i tilskuddene, så derfor kræver den flere parametre ind i løsningen, inden vi kan kalde det for en harmonisk løsning,” udtaler Ole Rørbæk Jensen.

Han slutter: ”Vi skal finde en model, hvor vi kommer så tæt som muligt på en harmonisering. Udvalget arbejder videre med det samme princip, som det gamle udvalg fik udarbejdet, men med flere parametre indarbejdet.”

Link til artiklen med centerleder Lars K. Nielsens opfordring til politikerne:
https://saebyavis.dk/2018/02/03/opfordrer-til-beslutning-og-ro-om-haltilskudsmodel/

Link til artiklen med KFU-formand Anders Broholms bemærkninger:
https://saebyavis.dk/2018/02/04/kfu-formand-arbejder-paa-beslutning-hurtigst-muligt/

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Brug for flere parametre ved beregning af haltilskud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER