KFU-formand arbejder på beslutning hurtigst muligt

BYRÅDET_Anders_Broholm_1

KFU-formand arbejder på beslutning hurtigst muligt

4. februar 2018 - kl. 0:01 - af

I en tidligere artikel har Sæby Avis redegjort for planerne i en ny model for tilskud til idrætshallerne rundt om i kommunen.

I den forbindelse bragte avisen udtalelser fra centerleder for Sæby Idræts- og Fritidscenter, Lars K. Nielsen, som rettede en kraftig appel til politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget om at få truffet en hurtig beslutning – ikke mindst set i lyset af, at det tidligere udvalg på 2 møder i slutningen af 2017 traf principbeslutning om hensigten med og indholdet af en ny haltilskudsmodel.

Sæby Avis har naturligvis også været i kontakt med den nye formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Anders Broholm (V) (og i øvrigt også gruppeformand for Venstres byrådsgruppe) for at få en kommentar fra politisk side.

Anders Broholm udtaler: “Jeg har fuld forståelse for, at der er et ønske om, at der træffes en beslutning og dermed få afsluttet sagen omkring haltilskud. Det nye udvalg har været i funktion i en måned. Derfor må jeg også bede om lidt tålmodighed, så det nye udvalg kan træffe beslutning på et oplyst og gennemarbejdet grundlag.”

Videre siger udvalgsformanden: ”Der er mange nye medlemmer, som ikke har været en del af de sidste års drøftelser. Det er meget beklageligt, at denne sag “hænger hen over et valg”, men det er sådan, det forholder sig.”

”Jeg kan love, at jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at få truffet en beslutning hurtigst muligt. Jeg har allerede haft møde med en række haller og også Sæby Fritidscenter, og jeg forstår behovet for en afklaring, så vi kan komme videre og drøfte visionerne for fritidsområdet i vores kommune,” slutter Anders Broholm.

Model bygget op på tre grundsten
I den nye plan ønsker Kultur- og Fritidsudvalget at få udformet en ny overskuelig, transparent og ensartet tilskudsmodel, bygget op på 3 grundsten: et grundtilskud, et aktivitetstilskud og et politisk prioriteret beløb. Hver af disse grundsten skal sikre gennemsigtighed og synlighed i forhold til, hvordan driftstilskudsmidlerne fordeles mellem institutionerne.

Der opereres i den fremlagte model med, at grundtilskuddet gives til de selvejende haller som støtte til drift og vedligehold af de enkelte anlæg. Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at vægte både antal kvadratmeter og areal med 50 % for at justere fordelingen af tilskud.

Hvis haltilskudsmodellen følges efter, hvad der indtil videre er præsenteret, vil Sæby Fritidscenter stå til at få øget sit årlige kommunale tilskud betydeligt med godt 2,1 mio. kr. fra nu 548.628 kr. til 2,7 mio. kr. Sæby Svømmebad vil få reduceret sit tilskud med godt 1,4 mio. kr. fra knap 3,4 mio. kr. til knap 2 mio. kr. Dybvadhallen står til en fremgang på 26.086 kr. fra nu 560.877 kr. til 586.963 kr., og Østervrå Idræts- og Kulturcenters tilskud øges med næsten 618.000 kr. fra knap 1,5 mio. kr. til godt 2 mio. kr.

Frederikshavn Idrætscenter (hallen ved siden af Arena Nord, red.) vil få tilskuddet reduceret med godt 2,2 mio. kr. fra 3,2 mio. kr. til knap 1 mio. kr. Skagen Kultur- og Fritidscenter mister 1,5 mio. kr., idet tilskuddet går fra nu godt 4,8 mio. kr. til godt 3,3 mio. kr., og Ålbæk Idrætscenter mister 675.000 kr. og går fra nu godt 1,6 mio. kr. til knap 1 mio. kr.

Det skal bemærkes, at det såkaldt politisk prioriterede beløb ikke er anvendt i ovenstående beregning. Der er således udelukkende tale om beregning på de data, der vedrører grundtilskuddet og aktivitetstilskuddet.

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KFU-formand arbejder på beslutning hurtigst muligt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger