Socialdemokratisk leder på besøg i Sæby

Socialdemokratisk leder på besøg i Sæby

25. januar 2018 - kl. 10:24 - af

Den socialdemokratiske leder, Mette Frederiksen, brugte det meste af onsdagen på møder i Frederikshavn Kommune.
Først på dagen besøgte hun Skagen Skipperskole og indgik i debat om bl.a. fiskerierhvervets vilkår og muligheder. Efterfølgende var der møde i Arena Nord i Frederikshavn, og eftermiddagen sluttede af med et fyraftensmøde på Roblon A/S i Sæby for erhvervsledere, foreninger m.v.
Her bød teknisk direktør Kim Müller velkommen til “den formentlig kommende statsminister og Danmarks mest populære borgmester”. Han orienterede ganske kort om virksomhedens produktion. Han påpegede, at Roblon virkelig har “gang i hjulene” med døgnproduktion af lyslederkabler og samling og udvikling af maskiner til netop sådanne kabler. 97 % af produktionen eksporteres. Kim Müller understregede det unikke samarbejde mellem erhvervslivet, kommunen og borgmesteren.
Derefter påtog formanden for Erhvervshus Nord, som havde arrangeret mødet, direktør i Trigon, Karl E. Slynge, sig hvervet som mødets ordstyrer.
Borgmester Birgit S. Hansen kom med et ultrakort oplæg, hvorefter det var Mette Frederiksens tur.
Overordnet set udtrykte Mette Frederiksen håb om, at politikerne på Christiansborg indgår brede aftaler, og at politikerne også ser betydningen heraf. Hun advarede mod kortsigtede løsninger, som kunne skade virksomheder, hvor det går godt.

Sikre gode rammevilkår
“Vores opgave som politikere er at sikre, at rammevilkårene er så gode som muligt,” lød det fra den socialdemokratiske frontfigur, og hun udtrykte glæde over at se, hvor mange danske virksomheder, det går godt for – også internationalt.
“Det bedste, vi kan gøre for jer er brede forlig, så I kan foretage langsigtede investeringer,” understregede Mette Frederiksen. Hun mente, at de store politiske partier har det bedste blik for hele landet.
Hun så gerne omkring 70.000 ufaglærte omskolet til faglærte, så de kan udfylde jobs. “Investeringer i mennesker, viden og kompetencer er altafgørende. Alt andet er “tudetosset”,” lød budskabet fra Mette Frederiksen.
Hun slog endvidere til lyd for, som hun udtrykte det, at “tune” de unge i retning af uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft.
Den socialdemokratiske leder glædede sig over, at Danmark på rigtig mange måder er et land, man – og dermed også virksomhederne – kan regne med, når myndighederne træffe beslutninger. “Tilliden mellem os danskere er så afgørende,” lød det.
Mette Frederiksen nævnte, at man er nødt til at arbejde for, at der ikke kommer flere udlændinge til landet, end det er muligt at håndtere og integrere.
“Det bekymrer mig i et lille land som Danmark, at der ikke altid er “en fælles dagsorden”. Pas på med at gøre uligheden for markant; det vil også være til gavn for erhvervslivet,” lød afslutningsreplikken i Mette Frederiksens oplæg.

Tekst af Per Rye

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Socialdemokratisk leder på besøg i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER