Indlæg: Sæt til salg før alle andre…

Indlæg: Sæt til salg før alle andre…

18. januar 2018 - kl. 0:37 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Carsten Jørgensen, indehaver af Nybolig Sæby.

Når bøgen springer ud, springer mange boligejere også ud som sælgere. Foråret er nemlig det tidspunkt på året, hvor flest beslutter sig for at sætte deres bolig til salg. Som mægler har jeg set det år efter år. Jo varmere og lysere det bliver, jo flere får friske ideer. I en del tilfælde om at flytte. Men hvorfor vente til alle andre får forårsfornemmelser. Boligmarkedet er slet ikke som temperaturerne. Det fryser ikke til is om vinteren. Folk køber stadig boliger, selvom temperatuerne er i minus.

Som boligsælger bør man derfor spørge sig selv, om ikke det var en god ide at udnytte, at der ikke er så meget på hylderne, når man skal sælge sin bolig. Ifølge alle opgørelser er boligudbuddet nemlig lavest om fra december til februar. Af samme årsag er det alt andet lige også nemmere at sælge sin bolig, når der er mindre at vælge imellem. Folk køber jo bolig året rundt. Af alle mulige årsager. Hverken nye job, skilsmisser, dødsfald eller noget fjerde skelsættende tager hensyn til årstiderne, og det er jo i reglen den slags hændelser, der får folk til at skifte bolig.

At sælge sin bolig er en stor beslutning. Men uanset hvad der er baggrunden for at sælge, kan man med ro i sindet altid få en mægler til at vurdere ens bolig. Det koster intet andet end et telefonopkald eller en mail til din lokale ejendomsmægler.

Fra de første tanker om at sælge til, at til-salg-skiltet bankes i jorden, går der ifølge min erfaring gerne noget tid, så mit bedste råd er at komme i gang med de indledende øvelser i god tid. Måske giver det dig et forspring i forhold til alle de andre, som er kommet på samme tanker.

Måske vil mægleren komme med nogle forslag, som forbedrer chancerne for et hurtigt salg eller en højere pris. Muligvis kan der med fordel laves nogle fysiske forbedringer ved din bolig, som tager tid at få udført. Og inden du har set dig om, er det sommerferie, hvor de fleste tænker mere på at holde ferie end at gå til fremvisninger og åbne huse.

Mentalt skal man også til at vende sig til tanken om at forlade sit hjem, som har udgjort de fysiske rammer om ens liv i mange år. Det er ikke altid så let, som det lyder. Og man skal til at finde ud af, hvor man skal bo bagefter. Din ejendomsmægler kan i mange tilfælde også hjælpe dig her. I dag er mange mæglere nemlig uddannet som købermæglere, så de kan sikre dig et trygt og sikkert forløb, når du skal videre i livet.

Uanset om du køber eller sælger en bolig, er der en del forhold, du skal være opmærksom på. En bolighandel kan være kompleks. Det kan fx være svært at forhandle, når man har følelserne med. Og der er mange juridiske dokumenter, som skal læses igennem og oversættes.

Så går du i salgstanker, vil jeg klart anbefale, at du ringer til din lokale mægler og tager en snak om mulighederne og det lokale boligmarked. Måske har mægleren allerede en interesseret køber på hånden, som søger netop din type bolig.

Held og lykke med dit boligsalg.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indlæg: Sæt til salg før alle andre...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER