62 nordjyske sigtelser i skoletrafikkontrol

62 nordjyske sigtelser i skoletrafikkontrol

16. januar 2018 - kl. 9:18 - af

Nordjyllands Politi deltog i uge 2 i den landsdækkende trafikkontrol ved skoleveje rundt omkring i hele politikredsen.

Ved skolevejene kontrollerede politiet særligt hastigheden, og hvorvidt bilisterne huskede at bruge sele på sig selv og på deres børn. Der blev også holdt øje med, om de cyklende skolebørn overholdt færdselsreglerne, herunder om de havde husket at forsyne cyklen med cykellygter.

”Vores kontrol skal bidrage til at gøre vejene mere sikre og forebygge, at børn og unge kommer til skade, når de går eller cykler til og fra skole,” forklarer politikommissær ved Nordjyllands Politi, Jan Stagsted.

Sigtelser for manglende cykellygte, manglende sele og brug af håndholdt
Politiet foretog kontrol ved mange af kredsens skoler, hvilket resulterede i 62 sigtelser af forskellig karakter.

Sagerne drejede sig blandt andet om manglende cykellygter, manglende brug af sele i bilen og brug af håndholdt mobiltelefon under bilkørsel. I to tilfælde havde bilister ikke erhvervet kørekort, og en enkelt bilist kørte i narkopåvirket tilstand. Det blev også til en del såkaldte bekymringsskrivelser til forældre – for eksempel fordi deres børn manglede lys på cyklen eller på anden måde havde overtrådt færdselsloven.

Da ugens indsats i skrivende stund ikke er endeligt opgjort, vil antallet af sigtelser formentlig stige en smule.

Også fotovogne var på banen
Politiets fotovogne foretog i løbet af ugen kontroller rundt omkring i umiddelbar nærhed af kredsens skoler.

I alt passerede der 21.359 køretøjer.

Ud af disse kørte 471 for hurtigt, og heraf står 32 bilister til at få et klip i kørekortet.

Vær opmærksom og overhold hastighedsbegrænsningen
Politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi understreger, at det er særlig vigtigt, at man kører hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag.

”Vi oplever desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt ved skolevejene. I den her tid, hvor der er mørkt, og sigtbarheden er dårlig, er det ekstra vigtigt, at man som bilist er opmærksom og overholder hastighedsbegrænsningen,” siger Jan Stagsted.

Politikommissæren oplyser, at færdselspolitiet i Nordjylland i den kommende tid vil følge op og foretage yderligere kontroller ved skolerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '62 nordjyske sigtelser i skoletrafikkontrol' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER