Spændende juleafslutning på Privatskolen i Sæby

Spændende juleafslutning på Privatskolen i Sæby

27. december 2017 - kl. 0:44 - af

Torsdag den 21. december var der juleafslutning på Privatskolen, og traditionen tro blev det en spændende dag.

Den første time foregår altid i klasserne, hvor klasselærere og elever afslutter det første halvår af skoleåret sammen.

Lidt over klokken ni begynder man så at køre de første elever til Volstrup kirke.

Det har i mange, mange år været fast tradition, at juleafslutningen foregår i Volstrup kirke, hvor eleverne selv er en væsentlig del af programmet med både krybbespil, sang og meget andet.

Således også i år.

Når programmet er færdigt, kører eleverne i fire store busser fra kirken, og der sker altid et eller andet uforudset på turen fra Volstrup kirke og til Sæbygård Slot, hvor man gør et lille ophold. Det er 9. klasse, der sammen med den rigtige julemand, står for denne del af programmet.

I år var det en forskrækkelig historie. Kampen om hvem, der var den rigtige julemand, havde tilspidset sig i årets løb. Fra Finland var der strømmet kaskader af falske nyheder – fake news bliver såmænd nok årets ord om, at den rigtige julemand kom fra landet med de tusinde søer.

Enhver elev i grundskolen ved, at det selvfølgelig ikke passer. Julemanden kommer naturligvis fra Grønland. Sådan har det altid været, og sådan vil det forblive. Klart nok.

Men netop i år var det gået rigtig galt. Den store uenighed om Julemandens tilhørssted førte til egentlige kamphandlinger mellem Julemanden og Nissebanden på den ene side og De Sande Finner og den falske julemand på den anden side. På et gunstigt tidspunkt satte finnerne over Ishavet med kaner, rensdyr og iskanoner til Grønland og gik straks til angreb på Julemandens værksted for om muligt at fravriste Julemanden det vigtige ”julestøv”, der er den væsentligste ingrediens i fremstillingen af julegaver til alverdens børn.

De Sande Finnner – eller  Perussuomalaiset, som det hedder på finsk – gennemførte deres angreb en mørk og stormfuld aften, hvor mørket var så tæt, at end ikke månens lys eller Nordlyset formåede at trænge igennem mørket. De besatte hurtigt store dele af Julemandens gård, og han måtte derfor tage en rask beslutning at sende en lille gruppe elitenisser af sted ud i den vide verden med ”julestøvet”, så det ikke faldt i De Sande Finners hænder. De grundlagde nemlig med det samme en kalifatsauna, hvor deres soldaternisser, kaldet  Eskimoic State, herskede med finsk grusomhed. Det er noget med knive, blød lakrids og Fazer.

Hvor om alting er, måtte Julemanden også tage af sted sammen med Rudolf. Og de planlagde at mødes med nisserne på netop Sæbygård Slot for at gøre julegaverne færdige.

Julemandens elitenisser havde derfor i al hast forladt Grønland, men en afgørende hærenhed af finnernes Eskimoic State havde opdaget det og var også rejst til området omkring Sæby i Danmark.

Og netop i dette øjeblik var de fire busser med elever fra Privatskolen kørt fra Volstrup kirke. Kort tid efter blev de stoppet på Ousenvej af elitenisserne med ”julestøvet”. Eleverne og lærerne for den sags skyld forbarmede sig over nisserne og tog dem med i busserne på vej til Sæbygård Slot. Nisserne fortalte vidt og bredt om ”julestøvet”, om julemanden og om kampen mod De Sande Finner, der ville erobrer ”julestøvet” og dermed kunne opnå status for Finland som Julemandens opholdssted.

Kort tid efter skete der imidlertid igen noget uventet. De fire busser med juleglade elever blev igen stoppet. Denne gang af en gruppe af Eskimoic State – de onde blå-hvide finske nisser.

De erobrede hurtigt busserne og bandt, bastede og stripsede julenisserne. Men en snarrådig lille nisse formåede at gemme sig i bussens myriader af elever med rigtige nissehuer, så de blå-hvide nisser ikke opdagede det.

Busserne blev herefter dirigeret til Sæbygård Slot, hvor Julemanden og Nissebanden allerede havde overmandet den falske julemand. Undervejs blev nisserne i bussen befriet af den lille kvikke nisse, og da busserne endelig nåede frem til  bestemmelsesstedet, Sæbygård Slot, kom det til en lille kamp, hvor Finnernes lille hær Eskimoic State måtte overgive sig.

Julemanden fik så igen ”julestøvet”.

Inden han rejste tilbage til Grønland for at fremstille de sidste julegaver, brugte han imidlertid en lille håndfuld ”julestøv” og fremtryllede dermed en stor slikpose til alle de juleglade elever.

Og således blev det igen en rigtig glædelig jul på Privatskolen, og alle – både elever og lærere – fik tilmed en god juleferie.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende juleafslutning på Privatskolen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER