Mad fra Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000

Mad fra Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000

18. december 2017 - kl. 13:40 - af

Stop Spild Af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp er bag den mest omfattende uddeling af mad i forbindelse med jul

Selvom Dansk Folkehjælp i år sætter rekord ved at give 9.540 familier julehjælp, så har organisationen måttet afvise 4.740 ansøgere. Men 3.020 af de afviste ansøgere får julemad og datokritiske dagligvarer gennem initiativet Juleoverskud, som REMA 1000, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp lancerede i 2015. Den 23. december kl. 19 uddeler 900 frivillige op mod 30 ton mad- og dagligvarer i 302 REMA 1000-butikker landet over.

  • 8.365 voksne og børn får mad- og dagligvarer via Juleoverskud
  • REMA 1000 anslår at 30 ton, som ellers ville gå til spilde, uddeles til fattige familier
  • REMA 1000 anslår værdien af overskudsmaden til 3 mio. kroner
  • 900 frivillige hjælper med at uddele maden, det er rekordmange

Uddeling af overskudsmad hitter
Siden Stop Spild Af Mad, REMA 1000 og Dansk Folkehjælp, som de første lancerede ideen med at give julehjælps-ansøgere god overskudsmad og datokritiske fødevarer tilbage i 2015, er initiativer fra andre organisationer og dagligvarekæder også sat igang. Ideen med at mindske madspild i december og samtidig give hjælp til forskellige udsatte grupper i det danske samfund, er mere populær end nogensinde. I 2016 uddelte initiativtagerne bag Juleoverskud overskudsmad for 2,4 millioner kroner, og i år anslår REMA 1000 at uddele mad til en værdi af samlet 3 millioner kroner.Rekordmange frivillige står klar den 23. december i 302 REMA 1000-butikker landet over for at uddele mad- og dagligvarer. Nogle af de frivillige har selv tidligere modtaget julehjælp og helt i julens ånd besluttet sig for at hjælpe andre, som er samme situation, som de selv har været. Selina Juul, som er stifter af Stop Spild Af Mad, glæder sig over at hjælpen når frem til mange, hun siger:

“I år er rekordmange frivillige mennesker og butikker med i projektet. Vi hjælper også det største antal afviste familier nogensinde. Og når de andre detailkæder og organisationer kigger på vores Juleoverskud og igangsætter nu deres egne uddelinger, er det et tegn på at Juleoverskud har bidt sig fast og er blevet en landsdækkende succes. Vi byder alle velkommen, for sammen kan vi hjælpe endnu flere.”

Voldsom stigning i antal henvendelser
I 11 år har Dansk Folkehjælp i samarbejde med Ekstra Bladet hjulpet danskere, der ikke har råd til at holde jul for deres børn. I næsten alle årene er antallet af ansøgere steget. Antal henvendelser er steget voldsomt fra sidste år til i år – således modtog Dansk Folkehjælp hele 45.433 henvendelser i år, mod 24.000 sidst år.

Antallet af ansøgninger til julehjælp nåede 14.283 den 1. december, hvor Dansk Folkehjælp lukkede for ansøgningerne.

REMA 1000, Stop Spild Af Mad og Dansk Folkehjælp uddeler mad i næsten hele landet.

En kommentar til “Mad fra Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Mad fra Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000”

  • Super ide og godt gået, men… Bliver dog lidt trist når jeg læser at det “Kun” er for personer der er er blevet afvist til julehjælp (Læs: Personer med børn) – Der findes rigtigt mange enlige rundt om i landet som også sidder hårdt i det til hverdag og som helt sikkert godt kunne have nydt godt af lidt “Ekstra” her i julen… Lidt har også ret – Klart skal ingen børn gå sulten i seng juleaften, men det samme gælder for voksne… Det burde være muligt at dele, så alle kunne få glæde af overskuddet… :-/

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mad fra Dansk Folkehjælp, Stop Spild Af Mad og REMA 1000' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER