Økonomiudvalget ser på plan for butik ved Tranåsvej

Økonomiudvalget ser på plan for butik ved Tranåsvej

11. december 2017 - kl. 14:04 - af

Et forslag til lokalplan og tilhørende kommuneplantillæg, der skal skabe mulighed for opførelse af en dagligvarebutik på 1200 m2 på Nordens Allé – mellem Aalborgvej og Tranåsvej – i Sæby, har i perioden fra den 13. september til den 8. november været fremlagt i offentlig høring.

I forbindelse med offentliggørelse af planforslagene har Center for Teknik & Miljø sendt høringsbrev til 89 ”naboer” til lokalplanområdet. 28 offentlige myndigheder, interesseorganisationer mm. er desuden blevet orienteret.

Der er indkommet én indsigelse – fra en beboer i området. Denne mener ikke, at det ikke er det rigtige sted at placere en dagligvarebutik. Selvom butikken placeres i et erhvervsområde, er placeringen lige op ad et villakvarter. Det kan efter pågældende opfattelse derfor ikke undgås, at flere villaejere vil blive generet af tung trafik, affald, pap, papir og plastic, der smides, som det ses ved andre dagligvarebutikker.

I indsigelsen foreslås det, at man i stedet finder en anden placering lidt sydvest for byen. Det vil være billigere – stadig i erhvervsområdet – og med plads til en butik på 1200 m2 og flere parkeringspladser.

Det er Center for Teknik & Miljøs vurdering, at dagligvarebutikken bliver trafikalt velbeliggende, både for kunder, der går, cykler eller bruger personbilen, når de handler. Vejadgang for kunder etableres fra Nordens Allé. Butikken bliver også velbeliggende for leverandører af varer. Last- og varebiler skal køre til butikkens varegård fra Tranåsvej og køre fra varegården via butikkens parkeringsanlæg til Nordens Allé. Det er således kun lastbiler der skal køre til varegården via Tranåsvej.

Desuden er der udarbejdet en trafikvurdering, som belyser de trafikale forhold ved etablering af butikken. Hverken i forhold til hastighedsniveau, trafikmængde eller trafiksammensætning vurderes det at være forbundet med særlig risiko at køre ud fra butikken til Nordens Alle og Ålborgvej. Det samme er gældende for lastbiltrafik inden for lokalplanområdet, hvor det anses for positivt for trafikafviklingen, at lastbiltrafik ikke skal bakke på parkeringsarealet.

Trafikvurderingen konkluderer, at en dagligvarebutik med den planlagte placering ikke vil medføre sikkerhedsmæssige problemer.

Plan- og Miljøudvalget har tidligere tiltrådt en indstilling fra kommunaldirektøren, hvorefter udvalget anbefaler Økonomiudvalget og Byrådet, at både lokalplan og kommuneplantillæg for butiksområdet vedtages uændret i forhold til de forslag, der har været fremlagt til offentlig debat.

Via dette link kan man læse hele indsigelsesnotatet og kommunens kommentarer samt se diverse skitser for butikkens påtænkte placering:
http://frederikshavn.dk/meetings/%C3%98konomiudvalget%20(%C3%85ben)/2017/13-12-17/0Dagsorden%20samlet%20-%20%C3%85ben.pdf

og scrolle til side 98 og efterfølgende sider

Tekst af Per Rye

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Økonomiudvalget ser på plan for butik ved Tranåsvej' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER