De kolde og varme hænder<br>…

De kolde og varme hænder

18. november 2017 - kl. 0:16 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Klaus Hjulmand, spidskandidat for Liberal Alliance Frederikshavn kommune.

Det er en meget forudselig og populær reaktion, når stort set alle kandidater til det kommende kommunalvalg siger, at der er for få ”varme hænder”. De nuværende politikere har haft tiden til at vise, hvad der var muligt for dem. Nu er chancen der for at se på det hele på en helt ny måde. Selvfølgelig kan vi gøre det anderledes, vi skal bare turde og gribe om nælden.

Når der står 300 demonstranter på en kold efterårsdag og demonstrerer mod flere nedskæringer på området indenfor handicap og psykiatri, fordi de ansatte ”på gulvet” ikke kan magte mere og løbe stærkere, ja så tror jeg dem. Når man samtidigt hører, at formanden for social udvalget Jørgen Tousgaard siger, at vi bruger 91 millioner mere på området for handicap og psykiatri end andre kommuner der ligner os, så er der alarmklokker der bimler og bamler hos mig.

Vi må jo bruge de penge forkert! Vi kommer til at kigge på dette, svaret er måske: alt for mange ledere og mellemledere, til højere lønninger?
Det bliver tydeligt, når man snakker med folk inden for området. Tallene siger det også, når gennemsnitslønningerne er steget markant i takt med, at der bliver opsagt personale. Så springer det i øjnene, at det må betyde, at der bliver fyret på gulvet, hos de varme hænder i stedet for de kolde, som sidder i mellemleder- og lederstillinger. På landsplan er antallet af ansatte akademikere i det offentlige steget med 50% indenfor de sidste 10 år, og her er Frederikshavn ingen undtagelse.
Laver de ”kolde hænder” ingenting? Jo selvfølgelig gør de det, men det bruger uforholdsmæssigt meget tid på at udfylde formularer, skemaer og bureaukrati, som ikke gavner de kerneopgaver, kommunen skal udføre.

Vi har blandt de offentlige ansatte et sygefravær på, i gennemsnit 12,5 dag pr. medarbejder pr. år ( det er mere end 55.000 sygedage i kommune om året). Det tal skylder vi alle, at tage alvorligt og få nedbragt, lad os nu kigge på om vi bruger pengene rigtigt, når vi ansætter de næste. Giv samtidig de ansatte mere frihed, mindre bureaukrati og regler, så får vi glæden tilbage, sygefraværet ned og råd til flere varme hænder.

Vi skylder Frederikshavn Kommune og alle os der bor her at gøre det anderledes. Lad os nu skabe den kommune vi drømmer om.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De kolde og varme hænder
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER