Nordmark vinder Årets Ejerleder i Nordjylland

Nordmark vinder Årets Ejerleder i Nordjylland

2. november 2017 - kl. 18:15 - af

Morten Jørgensen Mørk og Michael Jacobsen er ejerlederne bag Nordmark Maskinfabrik A/S og har netop vundet prisen i Nordjylland for deres visionære tilgang til fremtidens muligheder og deres evne til at skabe vækst. Ejerlederne fik overrakt prisen af PwC, Dansk Erhverv og Nykredit ved en velbesøgt kåring hos Nykredit i Aalborg.

Nordmark Maskinfabrik blev grundlagt i 2002 i Sæby, og i 2014 køber Morten Jørgensen Mørk sig ind i den familieejede virksomhed, som han indtil da har været i bestyrelsen hos. Han har med sin tidligere erfaring som underleverandør til vindmølleindustrien formået at forvandle en nordjysk produktionsvirksomhed til en kompetent samarbejdspartner, som når langt ud over de nordjyske grænser.

”Morten Jørgensen Mørk har sammen med Michael Jacobsen en visionær tilgang til fremtidens muligheder og søger konstant at gøre tingene bedre. De er kendte for at ’gøre det umulige’ ved at producere enheder til vindmølleindustrien på mere end fem ton, og de har skabt imponerende vækst i deres virksomhed på trods af udfordringer og en generel tilbagegang i vindmølleindustrien,” siger Marianne Fog Jørgensen, partner i PwC i Aalborg.

En éner i et konkurrencepræget marked
I et marked, hvor konkurrencen er stor, og produkterne hele tiden bliver billigere, kræver det dygtige ledere som Morten Jørgensen Mørk og Michael Jacobsen at skabe vækst. De har bl.a. forstået vigtigheden af at sikre, at virksomhedens produkter til vindmølleindustrien til hver en tid består af et ekstremt godt håndværk med en høj dokumentationsgrad.

”De forstår vigtigheden af høj kvalitet, og i kombination med deres evner inden for effektivisering og procesoptimering er det især her, at de som ejerledere adskiller sig fra deres konkurrenter. Netop derfor har de også vundet stor tillid fra deres kunder,” udtaler Dorthe Gamst Boelskifte, centerdirektør i Nykredit i Aalborg, og ønsker tillykke med prisen.

Morten Jørgensen Mørk og Michael Jacobsen har formået at skabe økonomisk vækst og arbejdspladser i både Nordjylland og i Østjylland. Derudover har de formået at ekspandere med endnu en fabrik i Tyskland og dermed skabe eksportindtægter. Dette er sket med respekt for virksomhedens medarbejdere og deres håndværk.

”Morten og Michael er frontfigurer, som har formået at løfte arven og føre Nordmark Maskinfabrik ind i en helt ny liga med store vækstmuligheder forrude. Som Morten siger; ”Vi tør det – vi gør det”. De er kort sagt et fantastisk eksempel på dygtige ejerledere, som gennem klare visioner og stort fokus på kunderne har opnået stor succes og vækst,” siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

De stærke konkurrenter
Nordmark Maskinfabrik A/S er ikke den eneste ejerledede virksomhed i Nordjylland med et flot resultat. De øvrige nominerede var:

Lars Bentzen fra NTU International A/S
NTU International har arbejdet med projektledelse for udviklingsprojekter inden for bl.a. transportsektoren de sidste 10 år på det globale marked og især i Afrika og Asien. Lars Bentzen har formået at flytte grænserne i en stærk ingeniørtung branche og overbevist kunder om, at de opnår det bedst mulige resultat ved at vælge en totalløsning med fokus på kompetenceudvikling og flytte menneskelig adfærd fremfor kun at købe tekniske kompetencer.

Jan Nygaard fra NGI A/S
NGI blev grundlagt i 1991 med udgangspunkt i opfindelsen af en ny metode til at vulkanisere gummi. I dag er NGI en niche-virksomhed, som leverer hygiejniske maskinsko i rustfri stål og vulkaniseret gummi til maskinbyggere og fødevarevirksomheder over hele verden. I 2008 overtog Jan Nygaard ledelsen af familievirksomheden fra sin far Knud Nygaard.

Fakta om Årets Ejerleder 2017
Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema er samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 9. november 2017 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC og sidste års vindere.

Tidligere landsvindere
Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).

Sidste år landsvinder af Temaprisen
Charlotte Gueniau, RICE A/S (2016)

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordmark vinder Årets Ejerleder i Nordjylland' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER