40 nordjyder får ny invitation til screening for tarmkræft

40 nordjyder får ny invitation til screening for tarmkræft

1. november 2017 - kl. 10:46 - af

Region Nordjylland kontakter nu de nordjyske borgere, der kan være berørt af forbytning af cpr-numre ved invitationer til tarmkræftscreening. Der er nye prøvesæt på vej til 40 nordjyder.

Prøvesæt kan være pakket forkert
En mindre gruppe af nordjyske borgere har i september modtaget et brev med invitation til screening for tarmkræft, hvor der kan være sket en forbytning af navn og cpr-nummer til det medfølgende prøvesæt. Dermed kan der også være sket forbytninger i prøveanalyser og svar.

Fejlen er sket i virksomheden Strålfors, som står for pakning og udsendelse af invitationer og prøvesæt. Strålfors har nu indført nye arbejdsgange med henblik på at sikre, at der ikke i fremtiden sker lignende fejl.

Siden fejlen blev opdaget har Region Nordjylland arbejdet på at få identificeret hvor mange borgere, der potentielt kan have modtaget fejlbehæftede invitationer. På baggrund af de oplysninger, vi har fået fra Strålfors, drejer det sig om 40 nordjyske borgere.

Berørte borgere kontaktes
Regionen er nu i gang med at kontakte alle berørte borgere. De vil modtage et brev fra regionen via deres e-boks eller med almindeligt brev. Her får de at vide, at de i nærmeste fremtid vil få tilsendt en ny invitation og et nyt prøvesæt. De borgere, der allerede har indsendt prøven, vil også blive bedt om at udføre og indsende en ny prøve.

– Det er dybt beklageligt, at nogle borgere skal udføre prøven igen. Baggrunden er, at blod i afføringen kan være tegn på tarmkræft og kræver yderligere undersøgelse i form af en kikkertundersøgelse af tarmen med henblik på at af- eller bekræfte mistanken om kræft. Det er særdeles vigtigt, at vi er 100 procent sikre på, at den indsendte prøve tilhører den rigtige borger. Derfor er vi nødt til sikre os mod alle tvivlstilfælde, siger koncerndirektør Anne Bukh, Region Nordjylland.

Hotline
Hvis man som borger har spørgsmål i forbindelse med tarmkræftscreeningen, kan man kontakte screeningssekretariatet i telefontiden man-fre kl. 7.30 – 15 på 97 64 17 12.

Yderligere informationer
Alle borgere over mellem 50 og 74 år modtager hvert andet år en invitation til screening for tarmkræft, som en del af det nationale program for tarmkræftscreening. Invitationen består af et brev, en vejledning og et prøvesæt. På vejledningen sidder en lille label med navn og cpr-nummer, som borgeren skal sætte på det medfølgende prøveglas. Det er denne label, der i flere tilfælde er blevet forbyttet, så den har indeholdt et andet navn og cpr-nummer end den person, der har modtaget invitationen.

Få mere info om screeningsprogrammet og se vejledning til prøven på:
http://www.rn.dk/sundhed/patient-i-region-nordjylland/hospitaler/screening-for-kraeft/screening-for-tarmkraeft

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '40 nordjyder får ny invitation til screening for tarmkræft' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER