250 Sæby-børn giver madpakken en makeover

250 Sæby-børn giver madpakken en makeover

17. oktober 2017 - kl. 5:30 - af

Lange skoledage kræver masser af energi, men madpakkens størrelse er ikke nødvendigvis vokset i takt med skoledagens længde. Mange børn er sultne i skolen, og så er det nemt at blive fristet af usunde snacks.
155.000 danske skolebørn går efter efterårsferien til kamp mod usund snacking og giver samtidig madpakken en seriøs makeover.

Hvor mange sukkerknalder er der i en frugtyoghurt? Hvordan holder skoleelever frokostpause i resten af Norden? Og hvad er den allerbedste snack til en lang skoledag?

Det skal skoleelever i Sæby undersøge, når de sammen med GoCook går i skolekøkkenet for at eksperimentere med sundere snacks og madpakker i efterårets store ‘Madpakke-makeover.’

GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Et af GoCook største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.

Hvordan ser glaskål egentlig ud?

Smagekassen bliver i år sendt ud til 3 ud af 4 skoler og er denne gang pakket med bl.a glaskål, kinaradiser og kikærter, så eleverne kan bage pitabrød med falafel og eksperimentere med snacks til mellemmåltidet.

“Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver. Madpakken bliver også mindre varieret gennem skoletiden. Derfor vil vi gerne inspirere til lidt mere afveksling og nye smagsoplevelser – også når det gælder de snacks, der skal være med til at holde energiniveauet oppe på en lang skoledag”, siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.

Det er 11. år, at Coop sender smagekasser ud til landets skoler, og udover at få ny og sund inspiration til den lange skoledag, så skal de cirka 155.000 elever også på jagt efter det skjulte sukker og fedt i müslibarer og chips og undersøge rammerne for deres skolemad.

Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets smagekasse.

“En af de gode ting ved GoCook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra.”, siger Gorm.

Skoleelever over hele landet bager pitabrød og eksperimenter med sunde snacks i ugerne 43, 44 og 45.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '250 Sæby-børn giver madpakken en makeover' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER