Bosætningsindsats udvides: Danske pendlere ny målgruppe

Bosætningsindsats udvides: Danske pendlere ny målgruppe

30. september 2017 - kl. 10:43 - af

Frederikshavn Kommune udvider bosætningstilbuddet, så indsatsen nu også målrettes danske pendlere.

Bosætningsindsatsen har de seneste to år kørt som et forsøgsprojekt, hvor bosætningskonsulent Almina Nikontovic har hjulpet virksomhedernes udenlandske pendlere med at bosætte sig i Frederikshavn kommune. Arbejdsmarkedsudvalget har besluttet, at indsatsen nu bliver et permanent tilbud fra Frederikshavn Kommune til alle virksomheder. Hidtil har den været koncentreret om de udenlandske nøglemedarbejdere, som virksomhederne har identificeret. Fremover vil tilbuddet omfatte både danske og udenlandske pendlere, og det giver rigtig god mening, forklarer bosætningskonsulenten:

”Det er gået rigtig godt med at skabe bosætning blandt de udenlandske pendlere. Vi er kommet langt i forsøgsperioden. Det er et langt sejt træk at skabe opmærksomhed i virksomhederne og blandt medarbejderne om muligheden og fordelene ved bosætning frem for pendling. Samtidig skal vi sammen med virksomhederne være klar til at hjælpe med ægtefælle/partner job, når pendlerene tager familien med og bosætter sig i Frederikshavn kommune. Og også her skal vi have skabt opmærksomhed blandt virksomhederne om nødvendigheden af at tænke kreativt og nyt, når ledige stillinger skal besættes. Tiltrækning og fastholdelse af kvalificeret arbejdskraft er en indsats, som vi må stå sammen om,” siger Almina Nikontovic, bosætningskonsulent, Frederikshavn Kommune.

Tilbuddet følges af en nyetableret platform på Facebook ”Ægtefællejob i Frederikshavn kommune”, som er et fælles forum på tværs af virksomheder, der ønsker at formidle job til ægtefæller.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bosætningsindsats udvides: Danske pendlere ny målgruppe' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER