LAN-party på Sæby Bibliotek<br>…

LAN-party på Sæby Bibliotek

28. september 2017 - kl. 8:58 - af

Det sociale og hygge er i højsædet, når Bibliotek og Borgerservice Frederikshavn igen inviterer til LAN-Party – denne gang på Sæby Bibliotek, fredag den 6. oktober, kl. 16.00-09.00 lørdag morgen. Festen er for spilelskere i alderen 5. til og med 9. klasse, som sammen gamer hele natten – eller så længe de holder ud.

For blot få år siden ville vi slet ikke have troet på det, men det kan ikke nægtes; computerspillet er eksploderet og er nu en af de største underholdningsindustrier i verden. eSporten, hvor spillere konkurrerer i forskellige computerspil, har udviklet sig med kæmpe fællesskaber både online og offline, og har sat sine spor i særligt de unge generationer. Det er netop disse særlige interessefællesskaber, som biblioteket ønsker at støtte og styrke med deres LAN-parties.

Spild af tid, eller?
I mange hjem er det en evige og tilbagevendende diskussion om, hvor megen tid, der skal bruges foran skærmene. Er det mon tidsspilde, eller kan det være vejen til fællesskab og for nogle karrierer og berømmelse? Måske er det blevet tid for os, der ikke selv har deltaget i sådan et event, at genoverveje vores argumenter og holdninger om, at det virker underligt, kedeligt og asocialt, når de unge samles blot for at sidde og kigge på hver sin skærm natten igennem med indtag af rå mængder cola og snacks. – Man skal ikke tage fejl; det sociale og hyggen er i højsædet, siger Frederikshavn Biblioteks spilbibliotekar Loke Daugbjerg Andersen, der selv er ivrig spil-entusiast og manden bag bibliotekets LAN Parties.

Interessefællesskab
De unge (særligt drenge) ‘battler’ mod hinanden via nettet, der bliver talt strategier og taktikker samt løbende gennem spillet kommenteret på slagets gang. – Mellem spillene udveksler de tips og tricks til de forskellige spil, og de kommenterer på hinandens skills, forklarer Loke Daugbjerg og fortsætter. – Hvad enten du er elite- eller fritidsgamer, er du sikker på at finde ligesindede. Der er altid nogle at spille med og mod. Det er et interessefællesskab, som bringer alle typer og aldre sammen, og det vil bibliotekerne i Frederikshavn Kommune gerne være med til at støtte op om. Det er vigtigt, at der også er fællesskaber at finde for de unge, der ikke interesser sig for gængse sportsgrene som f.eks. ishockey og fodbold.

Spil og konkurrencer
De første to LAN Parties i foråret blev et tilløbsstykke, og nu er chancen her igen først på Sæby Bibliotek og senere i november på Østervrå Bibliotek. Festen er for spilelskere i alderen 5. til og med 9. klasse. Sammen skal de unge game hele natten, eller så længe de holder ud, og der vil løbende blive lavet konkurrencer og battles.

Aftenen byder på bl.a. Counter Strike, Minecraft, Leauge of Legends og masser af gratis onlinespil, som alle kan være med til at spille. – Du medbringer din computer, alle dine kabler og ledninger – en stikdåse er også en god ide, at tage med – vi sørger for plads til dig og dit grej. Aftensmaden er lange baner af pizza, og der vil også være morgenmad til dem, der holder ud, forsikre Loke Daugbjerg. Husk masser af drikkelse og tag også gerne en snackkurv med til natten!

Prisen for at være med er 50 kr. inkl. aftensmad, og sidste tilmelding er, torsdag 4. oktober på bibl.frederikshavn.dk

Den 10. november er der LAN-Party i Østervrå i samarbejde med Østervrå Ungdomsklub.

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'LAN-party på Sæby Bibliotek
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger