Sæby inviterer til Børnekulturnat…

Sæby inviterer til Børnekulturnat…

13. september 2017 - kl. 11:10 - af

Fredag 22. september er der premiere på Børnekulturnat i Sæby. Byens torve og pladser, gader og stræder, lige fra biblioteket til havnen, kom i spil. Når skumringen sætter ind, står mange lokale kræfter klar i tidsrummet kl. 17-21 for at give deres bud på, hvad der rører sig i Sæby på børnekulturområdet.

Børnekulturnat er et helt nyt initiativ, der primært henvender sig til børn og deres familie. Det er første gang at så mange lokale aktører samarbejder om et fælles projekt, som har været undervejs i et halvt års tid. – Aktørerne har virkelig lagt sig i selen for at vise, hvad de kan på en både sjov og lærerig måde, forsikrer børnekulturkonsulent og tovholder på kulturnatten Kirsten Jensen fra Bibliotek & Borgerservice. Vi har ikke lagt os fast på et tema, alle deltagerne byder ind med det, de selv synes, er deres stærkeste kort, og jeg kan godt love, at der er udsigt til mange forskellige oplevelser af høj kvalitet, og noget, som du ellers ikke vil opleve til daglig.

Af sted med fuld musik
Det hele begynder på Store Torv i Sæby kl. 17, hvor formanden for Kultur- og Fritidsudvalget Mogens Brag byder velkommen. Et band, bestående af lærere fra musikskolen, sender deltagerne af sted ud i byen med selvkomponeret musik af fede rytmer og sang, hvor alle kan være med.

Gennem byen er der tilrettelagt en rute fyldt med spændende aktiviteter og overraskelser. En hestevogn kører hele aftenen rundt til de forskellige aktiviteter. Det er helt gratis at køre med.

En rute fyldt med oplevelser
Torve og pladser, gader og stræder er i spil lige fra biblioteket til havnen. Hele aftenen kan børnene blive ansigtsmalet og fiske en bog på Sæby Bibliotek. Ousen Spejderne optræder med ildkugler på Rolykkevej, og du kan få lov til at bygge med rafter eller bage snobrød. Ravsliber Frans Kristensen inviterer med på ravjagt.

I Pindborggade står Junior Ranger og naturvejlederen fra kommunens Park & Vej klar ved åen, og du kan måske få et glimt af nattens dyr eller prøve en batdetektor, hvis du da ikke lige prøver at hænge på hovedet som en flagermus.

På Kystmuseet, Algade 4 skal det én gang for alle slås fast, om der virkelig gemmer sig spøgelser i det gamle hus, og måske har du lyst til at designe dit eget personlige våbenskjold?

Pirater og rettergang
Kom og mød Kaptain Blegskæg, papegøjen Pop og besætningen af unge fra Sæby Scenen, som optræder med piratsange, fight og drillerier hver halve time fra kl. 17-20, ved Fiskerstien.

Drama bliver der også ved Retfærdigheden i Algade, når Venneforeningen holder ”Rettergang”. Spøg og skæmt kommer til at udspille sig, med tre dramatiseringer i børnehøjde af rettergange og straffe fra de ”gode” gamle dage.

Mad og fakkeloptog
Det er gratis at deltage i aftenens aktiviteter, og skulle sulten melde sig, så har slagter Tranholm sammensat et godt tilbud på en kulturnatsmenu, som helt sikkert også falder i børnenes smag, og så kan maden tages med på turen rundt.

Aftenens program kulminerer med fakkeloptog. – Vi deler fakler ud, og fra de forskellige aktiviteter sætter vi alle sammen kurs mod Store Torv, hvor aftenen slutter af med fællessang, forklarer Kirsten Jensen.

Børnenes aften
Børnekulturnatten er på børnenes præmisser, men alle er velkommen. Nogle aktiviteter kan være en lille smule uhyggelige, så det er måske en god ide, at de yngste følges med en voksen.

Vi ses til en spændende aften – hvis I tør!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby inviterer til Børnekulturnat...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger