Landsbyløbsfest i Voerså Børnehus

Landsbyløbsfest i Voerså Børnehus

12. september 2017 - kl. 15:28 - af

Voerså Børnehus startede landsbyfesten allerede tirsdag 12. september om formiddagen. De ville også være med i finalen, som blev afviklet tirsdag aften med målområde i Voerså.

Koordinatoren for Landsbyløbene, Mette Hardam, havde tilbudt Voerså Børnehus at komme om formiddagen, og det tilbud blev straks taget godt imod. De 45 børn, heraf fire fra vuggestuen, var ellevilde og kunne næsten ikke vente med at komme i gang. Luften sitrede og vibrerede, og endelig gav børnehusets midlertidige leder, Mette Krarup, tilladelse til igangsættelse.

Løbet blev afholdt tirsdag formiddag på Stensnæsskolens sportsplads i Voerså, hvor der var opstillet start- og målportal samt stort elektronisk ur. Distriktsudvalget, som er den organisation der afvikler Landsbyløbene, havde sørget for bananer, appelsiner, saftevand, diplomer og medaljer, mens forældrerådet havde sponseret popcorn, saltstænger chips, vindruer og drikkedunke.

Nogle af børnene havde drøn på fra starten, og de havde slet ikke tid til at gå i pitstop, mens andre besøgte pitstoppet flere gange undervejs, på den halve time løbet varede.

Opgave for forældrerådet
Repræsentanter fra forældrerådet uddelte medaljer, diplomer og drikkedunke til samtlige deltagere, hvilket var meget populært. Mange af de små fik julelys i øjnene for at have deltaget og endda opnået medalje.

Dagens vinder
Et løb skal også have en vinder, og dommere i form af forældre stod placeret på banen og talte omgange på deltagerne, der alle var udstyret med rygnummer. Dagens vinder blev Tristan Rasmussen på 5 år, der i alt løb 1.700 km på den halve time løbet varede.

Brækket skulder
Alle skulle opleve Landsbyløbet. En lille pige ved navn Elena havde brækket skulderen, og hun havde armen i en slynge. Hun ville også være med, men for en sikkerhedsskyld tog en pædagog, Marianne Møller, Elena i hånden, og de to nøjedes med at gå rundt, og Elena fuldførte løbet ligesom alle andre deltagere.

Tekst og fotos Cille Strøm

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Landsbyløbsfest i Voerså Børnehus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER