Sæby Redningsstation blev<br> kaldt til motorbåd i brand

Sæby Redningsstation blev
kaldt til motorbåd i brand

12. juni 2017 - kl. 0:08 - af

Efter en lang dag med åbent hus og en masse gæster på Sæby Redningsstation i forbindelse, med Havnens dag blev redningsstationen to minutter i spisetid lørdag kaldt ud til en motorbåd med brand ombord ud for Limfjorden.

Sæby Redningsstation fortæller:

Vi tog brandpumpen ombord på redningsbåden og sejlede ud. Da vi nåede frem til positionen cirka 10 sømil øst for indsejlingen til limfjorden, var redningshelikopteren også nået frem samt lodsbåden fra Hals, der var i farvandet. Lodsbåden havde taget 4 af de 7 personer ombord, med i land.

Vi satte en mand ombord på skibet, for at danne os et overblik over situationen og eventuelt tilskadekomne. Det vurderedes, at branden var under kontrol, men at en person havde været udsat for røg i en sådan grad, at en evakuering var nødvendig. Helikoptoren forsøgte først at lave hoist af personen fra skibet, men da det ikke kunne lade sig gøre, blev personen ført over på redningsbåden, hvorfra der blev foretaget hoist til helikoptoren, der fløj personen til hospitalet.

I mellemtiden var Anholt Redningsstation også nået frem, og satte en rednigsmand ombord på skibet. Da det stadig vurderedes, at branden var under kontrol, gik vi igang med at bugsere det havarerede skib ind til Hals med redningsbåden fra Sæby. Da der dog stadig var kraftig varmeudvikling fra maskinrummet sejlede Anholts båd ind til Hals, for at hente brandvæsenets røgdykkere.

Da de kom ombord på båden, kunne de trænge ind i maskinrummet, hvor det stadig ulmede, og få slukket branden helt, sikre rummene og begynde udluftning.

Mens solen gik ned fortsatte bugseringen mod indsejlingen til Limfjorden. Da vi nærmede os Hals etablerede vi en slæbeline agterud fra skibet til Anholts båd, for at kunne styre skibet i havn og bremse fartøjerne.

Roligt og kontrolleret blev det 36 meter lange fartøj således bugseret ind i Hals havn og bragt til kaj. Her kunne brandvæsenet overtage og begynde efterslukning og redningsbådene kunne returnere til Anholt og Sæby mens fuldmånen steg op over et blankt Kattegat.

Tak til Anholt Redningsstation for et godt samarbejde, samt til Redningshelikoptoren, Brandvæsenet og lodsen.

Foto: Rasmus Anthony Møller, Hals, via Sæby Redningsstation

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Redningsstation blev
kaldt til motorbåd i brand'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER