Svar fra Martin og Henrik til Borgmester Birgit Hansen

Svar fra Martin og Henrik til Borgmester Birgit Hansen

31. marts 2016 - kl. 16:30 - af

birgit_hansen_600x250Efter borgmester Birgit Hansens svar i går på deres åbne brev, har Martin og Henrik i dag sendt nedenstående svar til Birgit Hansen.
De foretager sig ikke videre i sagen nu, men fortsætter med at følge udviklingen på børne- og ungdomsområdet.

Hej Birgit

Mange tak for både hurtig og konkret besvarelse af vores åbne brev til dig vedrørende Bæredygtigt Børneområde. Også mange tak for din anerkendelse til lærere og personale for deres indsats for at få tingene til at fungere, samt anerkendelsen af os forældre for vores engagementet i forhold til børne- og ungdomsområdet.

Vi har dog stadig svært ved at forstå både det politiske og reelle rationale bag dit svar i forhold til februars nyhed om, at børne- og ungdomsområdet i 2017 tilføres 10 millioner kroner ”øremærket til forbedringer på skole- og pasningsområdet”, når realiteten er, som det også fremgår af dit svar til os, at det i bedste fald er et spørgsmål om at gå i status quo og undgå forringelser i 2017 i forhold til budget 2016.

Hvis din anvendte logik bag februars nyhed skulle føres et skridt videre, kunne man jo først have taget 20 mio. kr. fra socialområdet og overført disse til børne- og ungdomsområdet, hvorefter man tager 10 mio. kr. fra børne- og ungdomsområdet, og overfører til socialområdet. Med din anvendte logik ville begge områder dermed være blevet tilført 10 mio. kr.

Med hensyn til faldende børnetal samt omprioriteringsbidrag og andre udefrakommende omstændigheder som forklaringsmodel for, at kommunens budgetter ikke er langtidsholdbare, er dette efter vores opfattelse i dag et vilkår i den offentlige sektor, som man som borgmester, byråd og forvaltning alene kan og skal forholde sig konstruktivt og proaktivt til. Der kommer efter al sandsynlighed ikke flere penge i den offentlige sektor, og servicekravene fra borgerne stiger, så også Frederikshavn kommune er nødsaget til at være innovativ og finde andre løsninger end de nuværende anvendte, hvor man efter vores opfattelse alene skærer ”skiver af salamien”, til utilfredshed for både ansatte og borgere.

Med venlig hilsen
Martin Hareskov Larsen og Henrik Jørgensen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Svar fra Martin og Henrik til Borgmester Birgit Hansen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER