Vejen banet for sportscafe i Sæby…

Vejen banet for sportscafe i Sæby…

17. marts 2016 - kl. 15:31 - af

Byrådet drøftede på rådets seneste møde en henvendelse fra Christina Lykke Eriksen (SF) og Ida Skov (Ø) om sportscafé og spillehal i Sæby.

De 2 byrådsmedlemmer havde i lyset af Plan- og Miljøudvalgets beslutning om at give tilladelse til spillehaller i Pindborggade foreslået Byrådet, at beslutningen burde annulleres, idet tilladelsen efter forslagsstillernes opfattelse er givet på et grundlag, som ikke har været byrådsbehandlet.

I oplægget til Byrådet hed det: ”Ifølge de eksisterende retningslinjer kan der ikke etableres spillehaller i centerområder med bevaringsinteresser. Disse retningslinjer har Plan- og Miljøøudvalget ændret med et pennestrøg, så spillehallerne nu kan etableres, såfremt der blot tages hensyn til bygningernes ydre fremtoning. Dette strider åbenlyst mod kommuneplanen.”

Konklusionen på ½ times drøftelse blev, at Ida Skov og Christina Lykke Eriksens frafaldt deres forslag. Det må således betyde, at vejen er endeligt banet for en tilladelse til etablering af en sportscafé og tilhørende spilleautomater.

Til byrådsmødet var der afbud fra Anders Brandt Sørensen (formand for Plan- og Miljøudvalget) (A), Helle Madsen (V) og Pia Karlsen (V). I stedet mødte som deres suppleanter Steen Jensen (A), Lisbeth Erlandsen (V) og John Christensen (V).

Indledningsvis begrundede Christine Lykke Eriksen, at hun og Ida Skov er meget uenige og ønskede tilladelsen trukket tilbage. Kun 3 af Plan- og Miljøudvalgets medlemmer stemte for; 2 var imod, og sagen har tidligere optaget Byrådet meget. Derfor ville det være på sin plads, at den behandles i Byrådet.

”Som samfund har vi et medansvar, og Byrådet må tage et ansvar. Vi ved, at spillehaller, kasinoer m.v. inden for rækkevidde kan føre flere ud i ludomani, og der findes tragiske historier om, at ludomani går ud over familier, der kommer til at skylde penge og ender i kriminalitet, sagde hun.

Erik Kyed Trolle (A), ønskede belyst, hvor det står i kommuneplanen, at en etablering er i strid med reglerne. Han imødegik, at Plan- og Miljøudvalget, hvori han har sæde, skulle have ændret med et pennestrøg. Han understregede, at der udvalgets drøftelse var præget af demokrati, og derefter efterleves beslutningen.

”Man kan diskutere ideologier. Socialdemokraterne vil respektere udvalgets beslutning på demokratisk vis,” fastslog han.

Peter Nielsen (C) gjorde det klart, at spil præsenteres vi alle for i dagligdagen. En sådan spillehal forhindrer ikke ludomani. Han fandt sagen ”lidt tricky” og kunne godt følge, at den måske burde have været vej ad Byrådet. ”De Konservative går ind for at give tilladelsen,” lød det, og så ville Peter Nielsen gerne vide, om kommunen egentlig har en skiltepolitik.

Borgmester Birgit S. Hansen (A) konstaterede, at der for området ved Pindborggade ikke er nogen rammebestemmelse om gevinstgivende spilleautomater.

Jytte Høyrup (V) så initiativet som et positivt tiltag. Hun fandt, at der bør bruges udtrykket sportscafé, hvor der kan være basis for at forsamles.

Mogens Brag (V) og medlem af Plan- oh Miljøudvalget gav udtryk for, at han følte sig lidt provokeret af retorikken, når der tales om bagmænd osv., og at folk vil gå fra hus og hjem. ”Det er en mistænkeliggørelse af folk, der fremkommer med et spændende initiativ. Jeg kunne ønske, I vil kravle ned fra jeres ideologiske træ og forholde jer til virkeligheden,” sagde han henvendt til de 2 forslagsstillere.

Ida Skov sagde, at hun troede, at Frederikshavn Kommune havde en udviklingsstrategi, hvor der administreres efter byernes særpræg, så der sker en udvikling i overensstemmelse med en bevaring af byernes karakteristika.

”Jeg mener ikke, det i Sæby harmonerer med spillehaller i den bevaringsværdige bymidte,” sagde hun og fandt, at en sportscafé er ok, men ikke et baglokaler med spilleautomater, og det vil være mest ordentligt, hvis Byrådet fik mulighed for at tage stilling. Hun mente endvidere, at Byrådet også bør drøfte administrationsgrundlaget fremover.

Borgmester Birgit Hansen pointerede, at der ikke er sket brud på kommuneplanen, og det var også vigtigt at sige, at hvis der skal ændres på en kommuneplan, så skal sagen i Byrådet.

Lars Oldager (DF) ønskede at understrege, at det handlede om en sportscafé med tilhørende ”énarmede tyveknægte” og ikke spillehal. Tilladelsen kører igennem på lovligt grundlag.

Derefter var borgmesteren nået frem til at konkludere. Hun påpegede endvidere, at det er fuldstændig rigtigt forstået, at når der står, at administrationsgrundlaget på sigt skal indarbejdes som retningslinjer i kommuneplanen, så er det en byrådsbeslutning. Hvis der skal være et administrationsgrundlag, som skal indgå i kommuneplanen, så skal tillæg og ændringer forelægges Byrådet.

”Punktum!” lød det fra borgmester Birgit S. Hansen.

 

Tekst af Per Rye

 

En kommentar til “Vejen banet for sportscafe i Sæby…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Vejen banet for sportscafe i Sæby…”

  • Midt i artiklen kunne det måske se ud, som om Christina Lykke Eriksen og Ida Skov er uenige. For at imødegå eventuelle misforståelser kan det oplyses, at der var smuttet et par ord i artiklen. De 2 nævnte byrådsmedlemmer er meget enige i deres synspunkter i den konkrete sag, men de er uenige i, at kompetencen for en afgørelse af sagen ikke af Plan- og Miljøudvalget var blevet sendt videre til behandling og endelig afgørelse i Byrådet.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vejen banet for sportscafe i Sæby...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger