Erhvervs-Get-Together afholdt med stor tilslutning

Erhvervs-Get-Together afholdt med stor tilslutning

28. august 2015 - kl. 16:10 - af

Deltagerne350 mennesker deltog i gårsdagens Erhvervs-Get-Together på Knivholt, hvor Asger Aamund stod for eftermiddagens foredrag med fokus på vækstbetingelserne i Danmark.

Der var inspirerende indlæg og livlig snak blandt de 350 deltagere, da erhvervsforeningerne i Skagen, Sæby og Frederikshavn i går for andet år indbød til Erhvervs-Get-Together på Knivholt.

Eftermiddagens hovedtaler var erhvervsmanden Asger Aamund, der tog temperaturen på Danmarks konkurrenceevne i en global verden. Han mener, at både de blå og røde partier gør for lidt for vækstvirksomheder og iværksættere i Danmark modsat USA, hvor også universiteterne er en aktiv del af at skabe nye virksomheder. Han opfordrede til, at man lokalt gør mere for sine iværksættervirksomheder fx ved at lave en iværksætterfond på minimum 60 millioner kroner.

Borgmester Birgit S. Hansen var også på talerstolen, og hun benyttede anledningen til at give virksomhederne et skulderklap og et kærligt spark:

– En af de store styrker ved vores lokale erhvervsliv er vores små og mellemstore virksomheder, som i den grad præsterer og leverer virkelig flotte resultater. Vi kan aflæse progressionen direkte af de skatteindtægter, der kommer ind. Vækst og nye job kommer ikke af sig selv. Vækst skaber vi ved at være vågne og gribe de chancer, der er. Det gælder både for virksomheder og som kommune. Når vi får henvendelser fra eksisterende eller nye investorer, der har kig på os, skal vi slå til.

Karl Erik Slynge, formand for Frederikshavn Erhvervsforening, opfordrede erhvervsfællesskabet til at stå sammen om både muligheder og udfordringer:

– Det er det fællesskab, som er repræsenteret her i dag, der gør, at vi som lokalsamfund er i stand til at skabe vækst og også komme godt videre efter en flytning som Martins, sagde han og fortsatte:

– Vi har i vores kommune også en positiv udfordring, som handler om at skaffe tilstrækkelig med kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder. Nogle af dem, som vi kommer til at mangle, er dygtige erhvervsuddannede. Lad os nu stå sammen om at få skabt de praktikpladser, der skal til. Det har vi et ansvar for som virksomhedsledere. Mange gør allerede meget, men vi kan gøre mere – og vi skal have flere med.

Martin Professional havde en stand på Erhvervs-Get-Together, hvor mange erhvervsfolk fik sig en snak med medarbejderrepræsentanterne om kompetencerne hos de ansatte.

Karl Erik Slynge_400x600 Asger Aamund2 Birgit Hansen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Erhvervs-Get-Together afholdt med stor tilslutning ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger