Nabohjælp holder ferietyvene væk…

Nabohjælp holder ferietyvene væk…

22. december 2014 - kl. 9:51 - af

burglar looking through cupboardHelligdagene er ikke hellige for de langfingrede gæster. Tværtimod. Indbrudstyvene har ekstra travlt i jule- og nytårsdagene. Det samme bør de gode naboer have, lyder opfordringen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

 

I disse dage står mange nordjyske hjem tomme, mens vendelboerne besøger familien eller er bortrejste. Men mens mange nyder julemaden i familiens skød eller roen under sydens sol, er der en bølge af indbrud, der skyller ind over de forladte hjem.

Sidste år blev knap 42.000 danske hjem ramt af indbrud. Især i vintermånederne er risikoen for indbrud høj, hvor der alene i årets sidste tre måneder blev begået knap 13.500 indbrud. – Men man kan selv gøre en indsats for at minimere risikoen, fortæller Riccardo Krogh Pescatori, kommunikationskonsulent hos GF Forsikring.

Nemme og effektive råd
– Man kan gøre meget for at dæmme op for indbruddene og gøre det mindre attraktivt for tyve at bryde ind.

Det handler om, at få huset til at se beboet ud, når man ikke selv er hjemme, siger Riccardo Krogh Pescatori, som opfordrer borgere til at forklæde det tomme hus.

– Der er mange måder at gøre det på. Det er altid godt med tændt lys, og her kan man bruge tidsindstillede kontakter, så lys og lamper tændes og slukkes på bestemte tider af døgnet. Samtidig er et godt våben mod indbrud naboens årvågenhed, og det er lige før, at en opmærksom nabo er det vigtigste.

– Det handler både om, at man lige holder øje med naboens hus, men også, at man som udrejsende får sin nabo til at parkere bilen i indkørslen. Så ser det i hvert fald ud, som om der er nogle hjemme, lyder et af flere råd fra Riccardo Krogh Pescatori, som samtidig anbefaler, at man står sammen i nabolaget.

– Lav aftaler med hinanden, så det ser ud, som om der er aktivitet, slutter Riccardo Krogh Pescatori.

Ifølge Det Kriminalpræventive Råd kan indbrudsfrekvensen sænkes med en fjerdedel ved organiseret nabohjælp og sidegevinsten er i den forbindelse, at naboer vil opleve en større grad af tryghed.

Gode råd til at stoppe indbrudstyven:

• Sørg for at alle vinduer er lukkede og forsvarligt tilhaspede.

• Udskift låsene hvis de er gamle og nemme at bryde op.

• Sørg for at der også er låse på indersiden af fx terrassedøre. Tyven har ofte brug for flere flugtveje.

• Installér tænd/sluk-ure i boligen.

• Fortæl naboerne at du er bortrejst. Giv dem dit telefonnummer; og få naboen til at holde øje med dit hus.

• Få naboerne til at bruge din indkørsel og tømme din postkasse.

• Lås alle haveredskaber og andet værktøj forsvarligt inde, mens du er bortrejst.

• Skriv aldrig på din Facebook-profil at du er bortrejst, da tyven kan kigge med. Vær også varsom med at bruge applikationer som “places” på Facebook, som afslører, hvor du er henne i verden.

Få flere gode råd på gfforsikring.dk/indbrud.

 

 

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nabohjælp holder ferietyvene væk...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER