Elevfordeling i Sæby fortsat til debat

Elevfordeling i Sæby fortsat til debat

9. december 2014 - kl. 12:25 - af

Saebygaardskolen_600x250Bæredygtigt Børneområde, som byrådets politikere har vedtaget som den fremtidige overordnede model for kommunens skoler og daginstitutioner, fastlægger, at Distrikt Syd omfatter Sæby, Østervrå, Voerså, Dybvad, Hørby m.v. – den ”gamle” Sæby Kommune.

Men fordelingen af eleverne på de 2 skoler i Sæby byområde, Sæby Skole (syd) og Sæbygårdskolen, giver fortsat anledning til stor og følelsesladet debat.

Fra nogle af de politiske grupperinger – senest fra det nye medlem af Børne- og Ungdomsudvalget, Lars Oldager (DF) – har der været fremsat ønske om nye forhandlinger, og mange forældre med elever fra de 2 byskoler – senest fra Christina Raunholt Larsen på vegne af en gruppe bekymrede borgere – har givet deres besyv med og rejst tvivl om, hvorvidt den politiske beslutning nu også er den mest hensigtsmæssige – ja, i det hele taget om processen har været for forhastet – selv når der er tale om et spareobjekt.

Saeby Avis omtalte Børne- og Ungdomsudvalget s endelige beslutning forleden (se https://saebyavis.dk/2014/12/05/elever-fordelt-paa-skolerne-i-saeby/). Af den offentligt tilgængelige dagsorden forud for dette møde, lød indstillingen fra Børne- og Kulturdirektøren til udvalget, at ”udvalget drøfter sagen”. Efterfølgende fremgår det så kort og godt af det offentligt tilgængelige referat fra udvalgsmødet, at udvalgets beslutning er: ”Drøftet”, hvilket jo selv med meget god vilje næppe kan siges at være særlig informativt for de mange mennesker, som er involveret.

Lars Oldager har i sit indlæg i Sæby Avis skitseret en alternativ elevfordelingsmodel, ligesom han har peget på, at den nu vedtagne model rummer forskellige trafikale risici og overflødig bustransport af elever. Endvidere stiller han sig tvivlende over for, at der skulle være økonomiske besparelser i den vedtagne model.

Christine Raunholt Larsen slutter sin direkte henvendelse til Christine Lykke Eriksen: ”Alle ændringer i skolestrukturen er truffet ud fra økonomiske betragtninger, hvorfor vi finder det dybt problematisk, at der tilsyneladende ikke forefindes detaljerede beregninger, der viser den samlede kommunale besparelse ved politikernes projekt i Sæby!” Hun hæfter sig endvidere ved, at Børne- og Ungdomsudvalget aldrig reagerede på en forældreinvitation om et dialogmøde.

Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Christina Lykke Eriksen (F), har bl.a. til Nordjyske Stiftstidende forklaret, at udvalget måtte følge sin første indstilling om 0.-4. klasse på Sæby Skole og 5.-9. klasse på Sæbygårdskolen, da der ellers ville være tale om at åbne det politiske forlig om næste års budget.

Sæby Avis ser frem til, at Christina Lykke Eriksen (F) og borgmester Birgit Stenbak Hansen (A) over for forældrekredsen i avisens netspalter tydeliggør bevæggrundene til beslutningerne samt uddyber det kortfattede ”drøftet”.

Indlæggene fra Lars Oldager og Christina Raunholt Larsen kan findes via disse links:

https://saebyavis.dk/2014/12/08/saebys-boern-ladt-i-stikken-af-s-sf-og-v/#more-74484

https://saebyavis.dk/2014/12/06/gruppen-af-bekymrede-borgere-kaemper-videre/

 

Tekst af Per Rye

 

2 kommentarer til “Elevfordeling i Sæby fortsat til debat” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Elevfordeling i Sæby fortsat til debat”

 • Søren Kristiansen

  Formanden for Børne- og Ungdomsudvalget, Christina Lykke Eriksen (F), har bl.a. til Nordjyske Stiftstidende forklaret, at udvalget måtte følge sin første indstilling om 0.-4. klasse på Sæby Skole og 5.-9. klasse på Sæbygårdskolen, da der ellers ville være tale om at åbne det politiske forlig om næste års budget.

  Hvor svært er det lige at rette i et budget hvis der er flertal for ændringen ???

  Budgettet er så spinkelt opbygget at det kommer til at blive korrigeret rigtigt mange gange alligevel, men offentlige instanser venter altid med at korrigere til skaden er sket.
  De 2. mio der er sat af til ombygning af de to skoler rækker jo ikke engang til det konsulentfirma der pr. tradition skal komme med ombygningsplanen.

 • Kunne godt tænke mig og vide om nogle af beslutningstagerne har børn på en af skolerne ? formentlig ikke.
  Vi ser nok engang, at der ikke sidder nogen i byrådet der ønsker det bedste for Sæby ob byens borgere.
  Men, plads til flere haller i Frederikshavn kan der altid findes penge til.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elevfordeling i Sæby fortsat til debat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER